Φωτιά στην Κερατέα – Δήμαρχος Λαυρεωτικής: «Καιγόμαστε παιδιά, τρέχουμε»

ff57399d 1719754429536 408021117 keratea fotia

Μία πύρινη «κόλαση» εκτυλίσσεται εξαιτίας της φωτιάς που «ξέσπασε» στην Κερατέα το μεσημέρι της Κυριακής (30/06). Οι φλόγες έχουν κάψει δύο σπίτια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων, ενώ έχουν προκληθεί πολλές υλικές ζημιές και σε άλλα οικήματα της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, σε μία ενδεικτική τοποθέτηση της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο σημείο της πυρκαγιάς, επεσήμανε μέσω του Newsbomb.gr πως «καιγόμαστε παιδιά, τρέχουμε».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά δεν έχει ενιαίο μέτωπο, αλλά υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εστίες. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) δουλεύουν στα σημεία με συνεχείς ρίψεις των δεκαεπτά εναέριων μέσων σε κάθε εστία. Πριν από μερικά λεπτά, «σηκώθηκαν» και 6 τράκτορες από το Τατόι.

Υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων (οι ριπές ξεπερνούν τα 9 μποφόρ), των διάσπαρτων οικιών μέσα σε χωράφια και της χαμηλής βλάστησης (ξερά χόρτα και –στην πλειονότητα αυτών– ακαθάριστα οικόπεδα). Μέχρι στιγμής, έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί με ασφάλεια.

Η αστυνομία (που φροντίζει για τις εκκενώσεις), ΟΤΑ και ο στρατός (με μηχανήματα έργου) συνδράμουν στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Newsbomb.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith