Φωκίων Ζαΐμης: Δημιουργία Παρατηρητηρίου για τη δημιουργική βιομηχανία

menelaos michalatos, www.insitu.photos, michalatos@yahoo.com

Την πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να δημιουργηθεί στην Πάτρα παρατηρητήριο για την δημιουργική βιομηχανία στην Μεσόγειο ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση του MOSAIC // Πολιτισμός και Δημιουργικότητα για τις Επιχειρηματικές Δεξιότητες στον Πολιτιστικό και Δημιουργικό Κλάδο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λήξη του διετούς ευρωπαϊκού έργου “CreatEU – CreativeEntrepreneursUpskilling” που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ERASMUS+. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε η μεγάλη έρευνα που συντόνισε το MOSAIC σε 27 ευρωπαϊκές χώρες, σχετικά με την επιχειρηματικότητα στον κλάδο και η δωρεάν εκπαιδευτική πλατφόρμα του έργου για όσους επαγγελματίες θέλουν να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές δεξιότητες και γνώσεις τους.
«Είναι σημαντική αυτή η βιομηχανία. Μέσα από στοχευμένες πολιτικές και δράσεις μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των πολιτιστικών δυνατοτήτων και να στηρίξουμε και μια σειρά επαγγελμάτων. Για την Πάτρα και για τη Δυτική Ελλάδα οι προοπτικές είναι μεγάλες. Υπάρχει ένας υψηλός αριθμός ανθρώπων που ασχολούνται με επιτυχία στο δημιουργικό κλάδο», τόνισε ο κ. Ζαΐμης συμπληρώνοντας ότι είναι ένας κλάδος που ενώνει πολλά κράτη και γι’ αυτό οι δυνατότητες συνεργασιών είναι αρκετές και εκτός συνόρων.

zenith


googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith