Φεύγει για Τουρκιά δεύτερο κλιμάκιο Ελλήνων διασωστών – Απεγκλώβισαν 15χρονο (video)

toyrkia syria 2

Και δεύτερο κλιμάκιο της ελληνικής σωστικής μονάδας της ΕΜΑΚ αναχωρεί για να ενισχύσει τους πυροσβέστες που ήδη επιχειρούν στις ερειπωμένες πια περιοχές της Τουρκίας μετά τον καταστροφικό σεισμό.

15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ μαζί με 3 διασώστες του ΕΚΑΒ και έναν διασωστικό σκύλο, θα αναχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη καθώς C-130 αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, θα παραλάβει την ΕΜΑΚ στις 11 το πρωί από τη Θεσσαλονίκη για Τουρκία.

Εντωμεταξύ κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Έλληνες διασώστες συνέχισαν να ψάχνουν για ζωή στα συντρίμμια της Χατάι ανασύροντας μια γυναίκα ζωντανή και ένα μικρό αγοράκι δυστυχώς νεκρό.

Αυτή την ώρα οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ συνεχίζουν να ψάχνουν σε ένα γκρεμισμένο σπίτι ενώ συνολικά από χθες απεγκλώβισαν ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, ένα ανήλικο κοριτσάκι 9 ετών, και επίσης ένα ανήλικο κοριτσάκι 7 ετών, ενώ ανέσυραν νεκρό ένα ανήλικο παιδί.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα απεγκλώβισαν ζωντανό ένα αγόρι 15 ετών και νεκρό ένα αγόρι 17 ετών και έναν ενήλικα 40 ετών.

Μάλιστα τα άτομα τα οποία ανέσυραν σήμερα από τα συντρίμμια ήταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οικογένεια.
Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

cnn.gr

zenith