Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου: Στον τελικό του επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής

6247724

Τσέκαρε θέση για τον τελικό του επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη.

Ο χάλκινος στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης, τον Μάρτιο, φάνηκε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση παρ’ όλο που ο προκριματικός του δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε.

zenith

Ο Καραλής άφησε το αρχικό ύψος (5.25μ) και μπήκε απευθείας στο 5.45μ, όπου στην πρώτη του προσπάθεια γλίστρησε το κοντάρι του στη βαλβίδα και έπεσε στο στρώμα και έπειτα εκτός στρώματος. Ευτυχώς, δεν είχε πάρει πολύ ύψος και δεν χτύπησε ενώ φεύγοντας έκανε παράπονα στους κριτές για τη βαλβίδα.

Έπειτα, μπήκε και έκανε ξανά άκυρο άλμα όμως στην τρίτη του προσπάθεια καθάρισε το ύψος με ένα εξαιρετικό άλμα. Στο 5.60μ, έκανε ένα ακόμη πολύ καλό άλμα και το πέρασε με ευκολία. Έτσι, έκλεισε θέση στον τελικό της Τετάρτης 12/6 όπου θα αγωνιστεί με στόχο το μετάλλιο.


Οι δηλώσεις του Καραλή

«Ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες που έχω παίξει φέτος. Είχε αέρα, είχε και βροχή. Στο πρώτο άλμα ο αέρας… πήρε το κοντάρι και δεν μπόρεσα να το βάλω στη βαλβίδα με αποτέλεσμα να φύγω πίσω. Γύρισα λίγο το πόδι μου, αλλά έχουμε μέχρι την Τετάρτη να επανέλθω.

Όποτε αγωνίζομαι με την Εθνική δεν αισθάνομαι πόνο, δεν αισθάνομαι άγχος. Ελπίζω την Τετάρτη να έχουμε καλύτερες συνθήκες και να δείτε όμορφα πράγματα».

Για τη θέση που θα ήθελε να κατακτήσει στον τελικό της Τετάρτης: «Είμαστε όλοι καλά. Θέλω να κυνηγήσω ένα ατομικό ρεκόρ, ένα πανελλήνιο ρεκόρ και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Α και ένα μήνυμα. Μάνα ρίξε ένα ξεμάτιασμα!»

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith