Εριέττα Κούρκουλου για την τραγωδία με την 50χρονη: «Ένας σκύλος στα λάθος χέρια μπορεί να γίνει δολοφόνος»

kourkoulou latsi24

«Τώρα είναι αργά να μιλήσουμε… μια γυναίκα πέθανε με βασανιστικό τρόπο» έγραψε, σε ανάρτησή της στο Instagram για την τραγική κατάληξη της 50χρονης που κατασπάραξαν τα σκυλιά στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση.

Γνωστή για την ευαισθησία της για τα ζώα συντροφιάς, η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση υπογράμμισε ακόμα, με νόημα, ότι «ένας σκύλος στα λάθος χέρια μπορεί να γίνει δολοφόνος. Ένα ζώο φτιαγμένο για να λατρεύει τον άνθρωπο, κατάφερε ένας ασυνείδητος να τον φτάσει να σκοτώνει».

«Όταν περνάμε τους ενδιαφερόμενους από χίλιες διαδικασίες για να υιοθετήσουν έναν σκύλο, μας θεωρούν τρελούς» παρατηρεί ακόμη η ιδρύτρια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «A Promise to Animals» και δημιουργός της φιλοζωικής οργάνωσης Save a Greek Stray, ζητώντας συγγνώμη, μεταξύ άλλων, «για την τραγική κατάσταση αυτής της χώρας σε ότι αφορά την υπεύθυνη κηδεμονία ζώων συντροφιάς».

Αναλυτικά η ανάρτησή της

Τώρα είναι αργά να μιλήσουμε… Μια γυναίκα πέθανε με βασανιστικό τρόπο. Όμως όταν λέμε ότι δεν θα έπρεπε να αποκτά ο καθένας έναν σκύλο – ένα ζώο συντροφιάς, μας θεωρούν υπερβολικούς. Όταν περνάμε τους ενδιαφερόμενους από χίλιες διαδικασίες για να υιοθετήσουν έναν σκύλο, μας θεωρούν τρελούς. Γιατί είναι απλά ένας σκύλος. Σωστά;

Απλά ένας σκύλος που στα λάθος χέρια μπορεί να γίνει δολοφόνος. Ένα ζώο φτιαγμένο για να λατρεύει τον άνθρωπο, κατάφερε ένας ασυνείδητος να τον φτάσει να σκοτώνει.
Γιατί έτσι αποφάσισε να καλύψει το κενό του ανδρισμού του. Γιατί έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει. Γιατί η υποχρεωτική στείρωση είναι αντισυνταγματική. Γιατί η καταγραφή των ζώων είναι λάθος. Γιατί ακόμα και πολλές φιλοζωικές οργανώσεις χαρίζουν ζώα από εδώ και από εκεί.

Θέλω να πω ένα συγγνώμη για την τραγική κατάσταση αυτής της χώρας σε ότι αφορά την υπεύθυνη κηδεμονία ζώων συντροφιάς. Ένα συγνώμη που χάθηκε έτσι μια γυναίκα – μητέρα δύο παιδιών. Ένα συγγνώμη στα σκυλιά που θα τιμωρηθούν που έκαναν αυτό που τους έμαθε να κάνουν ένας ηλίθιος. Ένας ηλίθιος που είναι βέβαιο ότι δεν θα τιμωρηθεί ποτέ που και που θα προσπαθήσει να δικαιολογηθεί όταν του γίνει μια απλή «σύσταση».

Ένα συγγνώμη γιατί αυτοί που το χρωστούν δεν το λένε ποτέ!

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith