Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών

ergatiko

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις καθαρίστριες και καθαριστές που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο και βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους , χωρίς το υπουργείο να είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε ανανέωσή τους.
Εδώ και δυο χρόνια η σύγκλητος του πανεπιστημίου και ο πρύτανης επιδιώκουν διακαώς την ανάθεση της καθαριότητας των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου σε μεγάλη εργολαβική εταιρεία.
Ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας σημαίνει μεγαλύτερο κόστος για το Πανεπιστήμιο, και απαράδεκτοι όροι εργασίας ( χαμηλοί μισθοί , απλήρωτες υπερωρίες, απολύσεις , καθυστέρηση μισθοδοσίας) .
Πρόκειται για μια πολιτική που διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα και επισφραγίζει τις συνθήκες « δουλείας» που βιώνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι, για μια πολιτική που ξεπουλάει το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο σε ιδιώτες και χειροτερεύει τους όρους εργασίας σε αυτό. Κυβέρνηση και πρυτάνεις προωθούν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων σε όλα τα επίπεδα.
Το Ε.ΚΑ μαζί με άλλα σωματεία και φορείς το επόμενο διάστημα θα συντονίσουμε τη δράση μας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο απαιτώντας :
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά .
• Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου .
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
ΕΞΩ οι εργολάβοι από τα πανεπιστήμια !
ΤΟ Δ.Σ.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith