Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση στις 28 Φεβρουαρίου

ergatiko

ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ε.Κ.Α. 10:30 π.μ.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δυναμώνουμε τον αγώνα:
-Για αυξήσεις στους μισθούς,-Για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
-Για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας
Σε όλη τη χώρα προετοιμάζεται και οργανώνεται δυναμική απάντηση της εργατικής τάξης απέναντι στην επίθεση της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Ήδη εργατικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα έχουν πάρει αποφάσεις και συντονισμένα προετοιμάζουν την Απεργιακή μάχη και την κλιμάκωση του αγώνα. Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου συνεδρίασε και αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024. Σε αυτήν την απόφαση συντονίζονται και σωματεία σε όλο το νομό και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, όλο τον λαό και την νεολαία να πάρει θέση στον αγώνα.
Δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα χέρια όταν η ακρίβεια, η άδικη φορολογία και το κόστος ζωής έχει λεηλατήσει το εισόδημά μας, όταν ο μισθός μας τελειώνει πριν τελειώσει ο μήνας, όταν η ένταση στους χώρους δουλειάς χτυπάει κόκκινο και τα εργατικά ατυχήματα πληθαίνουν, όταν ζούμε στην ανασφάλεια και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο που καταπατούν κάθε οικογενειακό και προσωπικό προγραμματισμό.
Σε αυτήν την πραγματικότητα, εργαζόμενοι σε κλάδους και επιχειρήσεις, ενωμένοι με τα σωματεία τους διεκδικούν για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Διαμορφώνουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες και Γενικές Συνελεύσεις, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που κατοχυρώνουν δικαιώματα και πιέζουν την εργοδοσία να τις υπογράψει. Χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι κάτω από τις διεκδικήσεις μας, τις ανάγκες μας και η μια κατάκτηση των εργαζομένων σε ένα χώρο δουλειάς, να γίνεται παράδειγμα και δύναμη για τους άλλους.
Με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη γινόμαστε πιο δυνατοί και όλες οι φωνές μας μπορούν να ανταμώσουν και να γίνουν«ένα» στην απεργία 28 Φλεβάρη. Από τους εργάτες στις ιχθυοκαλλιέργειες, τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, μέχρι τους οικοδόμους στις κατασκευές και τα μεγάλα έργα, που δίνουν την μάχη για την ΣΣΕ, το ένσημο, την διεύρυνση των ΒΑΕ.
Η κάθε μάχη που δίνεται σε κάθε χώρο, το κάθε σωματείο που είναι μπροστά και υπερασπίζεται τους εργάτες, να κλιμακωθεί σε ένα μεγάλο και δυνατό απεργιακό μέτωπο.
Έτσι δίνουμε απάντηση στην κοροϊδία της Κυβέρνησης που αντί να καταργήσει το μνημονιακό νόμο που καθορίζει τον μισθό με απόφαση του υπουργού (με κριτήριο πάντα την ανταγωνιστικότητα και τις αντοχές της οικονομίας) κάνει αυξήσεις – ψίχουλα, τόσο όσο δεν θίγονται τα υπέρογκα κέρδη των αφεντικών. Και ξέρουμε ότι μισθοί με κριτήριο της αντοχές της εργοδοσίας σημαίνει ότι δεν πρόκειται να πάρουμε ανάσα και θα είμαστε σε συνεχείς πρέσα.
Αντίστοιχα με τις τριετίες που αντί να τις ξεπαγώσει πραγματικά, διέγραψε στην ουσία 12 χρόνια δουλειάς από το 2012 λες και δεν τα δουλέψαμε,αφορά μόνο το κατώτατο και διάφορα άλλα που καταλήγουν στο να πάρουμε από τίποτα έως ελάχιστα.
Και επειδή η κυβέρνηση βλέπει την οργή και την αγανάκτηση του λαού προσπαθεί να μας «ησυχάσει» με διάφορα επιδόματα, voucherκαι passπου είναι σκόνη στον άνεμο και δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες μας. Από την άλλη η εργοδοσία ακολουθώντας παρόμοια τακτική για να μας «ησυχάσει», ιδιαίτερα εκεί που πιέζεται από τους εργαζόμενους, αντί για ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα προβάλει τα bonus(αν είσαι γρήγορος, φρόνιμος και παραγωγικός), ή τα διάφορα κουπόνια. Θέλουν να λέμε δηλαδή “πάλι καλά που έχουμε και αυτά”.
Κανέναν δεν ξεγελάνε με αυτά τα τερτίπια γιατί η πραγματικότητα που ζούμε είναι σκληρή και αμείλικτη.
Την ίδια στιγμή που στερούμαστε τα στοιχειώδη και προσπαθούμε να τα φέρουμε βόλτα, κάθε πλευρά τις ζωής μας και κοινωνική ανάγκη μπαίνει στην μέγγενη ή γίνεται εμπόρευμα. Από την υγεία, που έχουν καταντήσει τα ΝοσοκομείαΑγρινίου-Μεσολογγίου και τα κέντρα υγείας να είναι σε άθλια κατάσταση και χωρίς γιατρούς και προσωπικό ,μέχρι την παιδεία που το νέο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μεγαλώνει τα εμπόδια για τα παιδιά μας και μας μετράει σε πελάτες που αγοράζουμε εμπόρευμα. Από τα ανύπαρκτα ή ελλιπή μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού από φυσικές καταστροφές μέχρι την ενεργειακή φτώχεια και το πανάκριβο ρεύμα – με όποιο χρώμα και να το πληρώσουμε- και το τσεκούρι των πλειστηριασμών που χτυπάει τα λαϊκά σπίτια.
Ο κόσμος καζάνι που βράζει
Η οργή Φουντώνει – Ξεσπάνε αγώνες

Οι αγρότες είναι στα μπλόκα του αγώνα και μέσα από κινητοποιήσεις παλεύουν για την επιβίωσή τους, να συνεχίσουν να καλλιεργούν, να μπορούν να συμπληρώσουν εισόδημα για να ζήσουν. Από την μία ο αγρότης πουλάει την παραγωγή του κοψοχρονιά και εμείς δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε από τα ράφια των s/m. Στηρίζουμε με έμπρακτη αλληλεγγύη, τα μπλόκα του αγώνα των αγροτών σε Ερμίτσα και Βόνιτσα και την κλιμάκωση της πάλης τους.
Οι φοιτητές και η νεολαία δίνουν τον αγώνα στον δρόμο με πολλές κινητοποιήσεις στην πόλη μας και πανελλαδικά για να μην περάσει το έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Οι επιστήμονες και οι μικροί επαγγελματίες είχαν κινητοποιήσεις ενάντια στο άδικο φορολογικό
Αυτοί οι αγώνες έχουν κοινή βάση, κοινό αντίπαλο και μπορούμε να δώσουμε κοινή απάντηση στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία στις 28 Φλεβάρη 2024.

1 ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!
28 Φλεβάρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με 57 νεκρούς ανθρώπους στην πλειοψηφία νέα παιδιά.Ένας χρόνος από τότε και συνεχίζεται η προσπάθεια συγκάλυψης και η απόδοση ευθυνών σε ανθρώπινο λάθος. Κρατάμε την υπόσχεση που είχαμε δώσει: αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί. Απαιτούμε να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, για να βρουν δικαίωση και οι οικογένειες των θυμάτων. Το σύνθημα που ταρακούνησε όλη την χώρα το κρατάμε σαν οδηγό μας:Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας
Έχουμε λοιπόν πολλούς λόγους για να απεργήσουμε και όλοι αφορούν τη ζωή μας και τις ανάγκες μας και δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και σε κάθε κυβέρνηση να τις μετράει σαν κόστος και έξοδα για το κράτος τους. Γιατί λεφτά για το λαό δεν έχουν, αλλά για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι γαλαντόμοι, όπως και για να δίνουν λεφτά στο ΝΑΤΟ, να μετατρέπουν τη χώρα σε απέραντο ορμητήριο πολέμου, όπως τη βάση του Άκτιου και το λιμάνι στο πλατυγιάλι, αλλά και να δίνουν ζεστό χρήμα για φρεγάτες και πολεμικά αεροπλάνα για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εφοπλιστών.
Έχουμε την απαίτηση να ζούμε με καλύτερους όρους, με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας, να έχουμε σταθερή δουλειά, αυξήσεις στους μισθούς.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής, να οργανώσουν την αγωνιστική απάντηση, να πληθύνουν οι αποφάσεις, να ενημερώσουμε πλατιά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες και να παλέψουμε για την επιτυχία της απεργιακής κλιμάκωσης στις 28 Φλεβάρη.
Κανείς μόνος του! Αποφασιστικός απεργιακός ξεσηκωμός με το σύνθημα:
“Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”
Διεκδικούμε:
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
• Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
• Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
• Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.
• Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημόσιους υπαλλήλους.
• Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
• Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
• Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
• Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
• Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.
• Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών.
• Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.Kαμία φρεγάτα και κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα μας.
• Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
• Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith