Έργα ανάπτυξης και υποδομών στο Κρυονέρι ζητά ο τοπικός σύλλογος

kry syllogos

Αξιότιμοι κύριοι,
Ως σωματείο το οποίο αγαπά τον τόπο του και ενδιαφέρεται για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών τα οποία θα βοηθήσουν τους κατοίκους και επιχειρηματίες να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν και προορισμό ο οποίος θα αναδείξει εκ νέου την ευρύτερη περιοχή και τον νομό.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες του Δήμου στα παρακάτω θέματα:
1. Έργο «Μέτρο 19 ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜE ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD) – LEADER»
A.«Καθαρισμός και Σήμανση Μονοπατιών Όρους Βαράσοβας», ΚΩΔ. ΟΠΣΑΑ: 0011466048
B. «Βελτίωση Εκσυγχρονισμός Αναρριχητικού Πεδίου Βαράσοβας» ΚΩΔ.ΟΠΣΑΑ: 0011466840
2. Έργο τουριστικής προβολής του Δήμου Ναυπάκτου στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η ευρύτερη περιοχή Κρυονερίου.
3. Αποκατάσταση ενσύρματου και ασύρματου τηλεφωνικού δίκτυού στην περιοχή Κρυονερίου.
4. Ανακατασκευή οδικού δικτύου κατά μήκος του παραλιακού μετώπου Κρυονερίου-Καρουρότρυπας λόγω διάβρωσης των ακτών από την θάλασσα.
Αναλυτικά
Θέμα 1ο
Δεδομένης της παράτασης της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου «Καθαρισμός και σήμανση μονοπατιών όρους Βαράσοβας» (ΚΩΔ. ΟΠΣΑΑ: 0011466048) κατά οχτώ (8) μήνες μέχρι και της 25-01-2023 θα θέλαμε να ενημερώσετε το σωματείο μας για τα παρακάτω:
1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται τα παραπάνω έργα αλλά και τους τρόπους αξιολόγησης της μέχρι τώρα πορείας των παρεμβάσεων.
2. Τον τρόπο, τα μέσα, την εταιρεία ανάθεσης του έργου και το συνολικό κόστος της προβολή του εν λόγω αναρριχητικού πεδίου που αφορά το τελικό στάδιο παράδοσης του έργου.
3. Στα πλαίσια του ίδιου προϋπολογισμού για το παραπάνω έργο άλλες δράσεις ανάδειξης του πεδίου όπως η καθιέρωση φεστιβάλ αναρρίχησης, μουσικού φεστιβάλ με πρόσκληση σε σχολές αναρρίχησης της Ελλάδος και των χωρών του εξωτερικού.
Θέμα 2ο
Ενημέρωση για τους τρόπους ανάδειξης και τουριστικής προβολής του Κρυονερίου μέσω του εγκεκριμένου προϋπολογισμού της ετήσιας διαφημιστικής εκστρατείας τουριστικής προβολής του Δήμου Ναυπακτίας συμπεριλαμβάνοντας την συμμετοχή σε εκθέσεις, ισόποσο χρόνο προβολής του παραλιακού μετώπου Κρυονερίου-Καβουρότρυπας καθώς και των δραστηριοτήτων, των επιχειρήσεων διαμονής και εστίασης στα βίντεο διεθνούς και εγχώριας προβολής του Δήμου Ναυπακτία, διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της ιστοσελίδας του Δήμου.
Θέμα 3ο
Ο Δήμος Ναυπάκτου υποχρεούται να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της κάκιστης τηλεφωνικής και διαδικτυακής επικοινωνίας της ευρύτερης περιοχής του Κρυονερίου από τον βασικό πάροχο τηλεφωνικού δικτύου στην Ελλάδα. To θέμα απασχολεί την περιοχή μας σε υψηλό βαθμό καθώς η επίλυσή του είναι θέμα επιβίωσης για το οικισμό μας ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά στον τουρισμό σε μια μικρή καλοκαιρινή σεζόν.
Το θέμα αυτό αποκτά βαρύνουσα σημασία δεδομένου του ότι τα έργα «Καθαρισμός και Σήμανση Μονοπατιών Όρους Βαράσοβας», ΚΩΔ. ΟΠΣΑΑ: 0011466048 & «Βελτίωση Εκσυγχρονισμός Αναρριχητικού Πεδίου Βαράσοβας» ΚΩΔ.ΟΠΣΑΑ: 0011466840 για να θεωρηθούν περατωμένα προβλέπεται η πλήρης διαδικτυακή κάλυψη των μονοπατιών και του αναρριχητικού πεδίου.
Θέμα 4ο
Κατασκευή δύο λιμενικών έργων, συγκεκριμένα:
• Την κατασκευή μαρίνας σκαφών/αλιευτικού καταφυγίου με στόχο τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής και προστασίας αλιευτικών σκαφών.
• Εκβάθυνση του λιμένα Κρυνερίου.
• Μελέτη ανάπλασης – κατασκευής έργου προστασίας παραλιακού μετώπου Κρυονερίου – Καβουρότρυπας και πλησίον Βαράσοβας (Γλοίφα) λόγω διάβρωσης.
• Λόγω της υφιστάμενης διάβρωσης των ακτών, όπου υπάρχει κίνδυνος αποκοπής του παραλιακού δρόμου σε αρκετά σημεία.

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου,
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος,
Δρ. Δημήτρης Γκίκας

aixmi-news.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith