Έρευνα για τον γιατρό που έδωσε την αναρρωτική στον επιθεωρητή του σταθμάρχη της Λάρισας

12 1

Ερωτήματα σοκ για την αναρρωτική που πήρε ο επιθεωρητής του σταθμάρχη της Λάρισας.
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, που έχει διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική του επιθεωρητή, επεσήμανε τη Δευτέρα πως «η έρευνα θα ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών».

Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι θα γίνει και ΕΔΕ στο όλο θέμα με την αναρρωτική άδεια του προϊστάμενου του σταθμάρχη που έκανε το μοιραίο λάθος στην τραγωδία στα Τέμπη.

«Δεν είναι κάτι που συνδέεται με κάτι αιφνίδιο. Θα γίνει ΕΔΕ γιατί δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε ιατρικά απόρρητα. Αν φανεί ότι έχει δοθεί για εξυπηρέτηση και αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο γιατρός αυτός δεν είναι δυνατόν να δίνει τέτοιες άδειες.

Θα τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται και θα υπάρξουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Αν αποδειχθεί ότι αυτό το τυχαίο γεγονός έχει και ιατρική βάση, είναι άλλη υπόθεση», είπε ο υπουργός Υγείας.

Αναρρωτική χωρίς να τον εξετάσει γιατρός
Ο επιθεωρητής έλαβε την άδεια ελάχιστες ώρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα. Η αναρρωτική άδεια φέρεται να δόθηκε από γιατρό της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, κατόπιν εντολής συναδέλφου του.

Ο γιατρός φέρεται να υπέγραψε την άδεια χωρίς να εξετάσει τον επιθεωρητή, ενώ όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ο επιθεωρητής δεν είχε περάσει – κατά τις ίδιες πληροφορίες – ούτε από το ΤΕΠ, ούτε από τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου.

Αν και δεν είναι καταγεγραμμένος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Εξωτερικά Ιατρεία, ο επιθεωρητής εμφανίστηκε με πόνο στη μέση μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

megatv.com

zenith