Έρχονται νέες ποινικές διώξεις για την τραγωδία στα Τέμπη

treno trena tempi7.jpg

Στα χέρια της ανακρίτριας τα πορίσματα των δύο πραγματογνωμόνων, από τα οποία προκύπτουν κρίσιμα στοιχεία
Κρίσιμα συμπεράσματα για τα αίτια και τους υπεύθυνους του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη περιλαμβάνουν, σύμφωνα με δικαστικές πηγές τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων, που παραδόθηκαν ήδη στις ανακριτικές αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου, οι δύο δικαστικοί πραγματογνώμονες, που ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας, Απόστολο Τζαμαλή, παρέδωσαν από χθες στα χέρια της ανακρίτριας το πολυσέλιδο πόρισμα που περιλαμβάνει κρίσιμα στοιχεία.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανακριτικές ενέργειες και εκτός απροόπτου ενδέχεται να ασκηθούν και σήμερα νέες ποινικές διώξεις.

Οι ανακριτικές διαδικασίες έχουν προχωρήσει για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε αυτή τη φάση, στον επιθεωρητή που έβαλε τον ακατάλληλο και άπειρο σταθμάρχη στις νυχτερινές βάρδιες, ενώ οι έρευνες ήδη στρέφονται και στον σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας που όφειλε να είναι στο πόστο του ως τις 11 και έφυγε νωρίτερα.

Την ίδια ώρα ενδιαφέρον παρουσιάζουν πληροφορίες από ανακριτικές πηγές, ότι ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, δεν επικοινώνησε με τον σταθμάρχη της Λάρισας στο ραδιοτηλέφωνο, καθώς τέτοιες κλήσεις δεν έχουν καταγραφεί.

Παραμένει όμως άγνωστο αν προσπάθησε να τον βρει στο κινητό, αν τον πήρε και δεν απαντούσε, κάτι που θα φανεί από τις έρευνες στο τηλέφωνο του σταθμάρχη που έχει ήδη κατασχεθεί.

Την ίδια ώρα για την Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλέγουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες μετά απο την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Πηγή: skai.gr

zenith