Επιθεώρηση Εργασίας: Πάνω από 14.000 έλεγχοι έφεραν πρόστιμα 8 εκατ. ευρώ

thlergasia

Πάνω από 14.000 ελέγχους έχει διεξάγει η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας κατά το α΄τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ έχουν επιβληθεί πρόστιμα 8 εκατ. ευρώ.

«Δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή σε όσους καταστρατηγούν την εργατική νομοθεσία. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται και θα αμείβονται τις ώρες που δουλεύουν. Λεπτό λιγότερο. Αυτός είναι ο κανόνας και δεν θα επιτρέψουμε καμία παρέκκλιση». Αυτό δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από το βήμα της ημερίδας για τον έναν χρόνο λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας.

«Το πρώτο έτος λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας» είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου «έχει χαρακτηριστεί από σημαντικά επιτεύγματα. Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 74.000 έλεγχοι, δηλαδή 8.000 περισσότεροι από τον αρχικό προγραμματισμό που ήταν 66.000, και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 45 εκατ. ευρώ. Για τη φετινή χρονιά ο ελάχιστος αριθμός των ελέγχων που θα διενεργηθούν ανά την Επικράτεια είναι τουλάχιστον 67.700 ενώ ήδη από την αρχή της χρονιάς, οι έλεγχοι της Αρχής έχουν ξεπεράσει τους 14.000 και έχουν επιβληθεί πρόστιμα 8 εκατ. ευρώ»

newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith