Επιστήμονας έλυσε το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων: «Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο»

shutterstock trigono vermudon 1.jpg

Ο ορθολογιστής Αυστραλός επιστήμονας Καρλ Κρουτσελνίσκι προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι δεν υπάρχει τίποτα ανεξήγητο στο Τρίγωνο των Βερμούδων
Το Τρίγωνο των Βερμούδων – η θαλάσσια περιοχή στον δυτικό Ατλαντικό μεταξύ του Μαϊάμι, των Βερμούδων και του Πουέρτο Ρίκο, – είναι ένα από τα πιο διάσημα «μυστήρια» της ανθρωπότητας εδώ και δεκαετίες, καθώς εκεί έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, πάνω από 20 αεροσκάφη και 50 πλοία, ίχνη των οποίων δεν βρέθηκαν ποτέ.

Διάφοροι αστικοί μύθοι και θεωρίες συνομωσίας έχουν αποδώσει αυτές τις εξαφανίσεις σε παραφυσική δραστηριότητα ή σε εξωγήινα όντα.

Τώρα, ο ορθολογιστής Αυστραλός επιστήμονας Καρλ Κρουτσελνίσκι, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, ισχυρίζεται ότι έλυσε το μυστήριο , επειδή απλά δεν υπάρχει κανένα…μυστήριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κύρια αιτία εξαφάνισης του Τριγώνου των Βερμούδων είναι οι πιθανότητες.

«Το ποσοστό των αεροπλάνων και πλοίων που έχουν εξαφανιστεί στην περιοχή αυτή, είναι παρόμοιο σε σύγκριση με άλλα μέρη στον κόσμο – ειδικά αν ληφθεί υπόψη η μεγάλη κίνηση στο Τρίγωνο», λέει ο Καρλ Κρουτσελνίσκι.

Επίσης, οι εξαφανίσεις μπορούν να εξηγηθούν από ανθρώπινο λάθος – την «αμφίβολη» πλοήγηση ενός αεροπλάνου ή σκάφους – και τα καιρικά φαινόμενα, όπως τις άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή – το Τρίγωνο των Βερμούδων μαστίζεται από τυφώνες, οι οποίοι είναι συνηθισμένοι στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων «λύνει» το μυστήριο.

Ο Κρουτσελνίσκι δεν είναι ο μόνος επιστήμονας που προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι δεν υπάρχει τίποτα ανεξήγητο στο Τρίγωνο των Βερμούδων.

Τις ίδιες απόψεις εκφράζει τόσο η Ένωση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των Ηνωμένων Πολιτειών (NOAA) και η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ όσο και ο ασφαλιστικός κολοσσός Lloyd’s του Λονδίνου.

Πηγή: skai.gr

zenith