Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου στο πλαίσιο δράσης Erasmus+

erasmus

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Can’t take my eyes off you!” και κωδικό Σχεδίου: 2023-1-EL01-KA122-SCH-000137756, οι εκπαιδευτικοί Αποστόλου Μαρία, Καραγκούνη Αλίκη, Μαρνέζος Κωνσταντίνος, Τόλη Θεοδώρα και Φλώρου Κωνσταντίνα συμμετείχαν σε πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας που πραγματοποιήθηκε στον φορέα Europass Teacher Academy- European Academy of Creativity, S.L. στην Βαρκελώνη με σκοπό την επιμόρφωσή τους στις πιο πρόσφατες διδακτικές προσεγγίσεις.

Συγκεκριμένα, στο χρονικό διάστημα από 21 έως 28 Ιανουαρίου 2024 οι παραπάνω εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας και πρωτεύουσα της περιφέρειας της Καταλονίας προκειμένου να αποκτήσουν δεξιότητες και να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά ψηφιακά εργαλεία για να εμπλέξουν αποτελεσματικά και να παρακινήσουν τους μαθητές. Έμαθαν ότι η ενσωμάτωση της δημιουργικής, οπτικής και έντεχνης συλλογιστικής (visual and artful thinking), η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργία δραστηριοτήτων με επίκεντρο τους μαθητές και η χρήση της τεχνολογίας μπορούν να φέρουν την ανατροπή.

Αναλυτικά, οι εκπαιδευτικοί ακολούθησαν δομημένο πρόγραμμα μαθημάτων το οποίο τους βοήθησε να:
– κατανοήσουν πώς να παρακινήσουν τους μαθητές με εργασίες επίλυσης προβλημάτων και δημιουργικής σκέψης
– εμπλέξουν αποτελεσματικά μεθοδολογίες οπτικής σκέψης και στρατηγικές έντεχνης συλλογιστικής στη μαθησιακή διαδικασία
– αναπτύξουν ασκήσεις, παιχνίδια και δραστηριότητες με την χρήση πλήθους ψηφιακών εργαλείων προκειμένου να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα και την αφοσίωση των μαθητών.

Επιπλέον, η επαφή με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών της Ε.Ε. έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες με άμεσο τρόπο να συγκρίνουν εκπαιδευτικά συστήματα και τεχνικές εκπαίδευσης, να ανταλλάξουν ιδέες και να υιοθετήσουν θετικές πρακτικές.
1o gel 1

Τέλος, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης αλλά και στο περιθώριο αυτής οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν μουσεία και αξιόλογα μνημεία της πόλης υποδοχής, όπως Sagrada Familia, Casa Batlló, Park Güell, La Pedrera (Casa Mila), MNAC – Museum of National Catalan Art, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona- CCCB, κ.ά.

Η παιδαγωγική ομάδα του Erasmus+ του σχολείου μας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς τον κ. Ζέλο Ιωάννη, διευθυντή του σχολείου, για την πολύτιμη συνεισφορά του στην προετοιμασία και υλοποίηση της κινητικότητας, καθώς επίσης και προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και το ΙΚΥ, την εθνική μονάδα συντονισμού, που είναι πάντα αρωγοί στις προσπάθειες για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
1o gel 2googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith