Εορτές Αγίου Νικολάου και Αγίου Κωνσταντίνου στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

mhtropolh

Την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας εορτάζει η Εκκλησία μας, την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024. Στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Λουτρού
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Ιεροκήρυκα, Αρχιμ. Θεολόγο Ντούβαλη.

zenith

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Μεσαρίστης
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Γεωργίου Τριανταφυλλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρυνείας, Αρχιμ. Σιλουανό Ψιλιά.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παπαδάτου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.
Ανήμερα της εορτής στην Ακολουθία του Όρθρου και στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Την ερχομένη Τρίτη 21 Μαΐου 2024 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένη. Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Αγρινίου
Την Δευτέρα 20 Μαΐου θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Ιεροκήρυκα, Αρχιμ. Λαυρέντιο Καρανάσιο.
Το απόγευμα θα τελεσθεί η Ακολουθία του Μεθέορτου Αρχιερατικού Εσπερινού και η Ιερά Λιτανεία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Βαρειάς Τριχωνίδος
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Παύλου Ντανά, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Καζαντζή, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Μαλεσιάδας
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Ιεροκήρυξ, Αρχιμ. Παύλος Ντανάς.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Παλαιομάνινας
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.
Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Σπυρίδωνος Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Παπαδατών Μακρυνείας
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγρινίου, Αρχιμ. Νεκταρίου Τριάντη.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Κουρτελεΐκων Μακρυνείας
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Των ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρυνείας, Αρχιμ. Σιλουανός Ψιλιάς.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith