Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Ηλείας

28 06 2024 Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Ηλείας(5)

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης,σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Πύργου και της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το βράδυ, σε περιοχή του Πηνειού, τρεις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτηρα,για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκεφυτεία κάνναβης, σε τέσσερις ειδικά διαμορφωμένους χώρους (καβάτζες),όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
• (410)δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη, εκριζωμένα και εναποτεθειμένα για αποξήρανση, ύψους έως (1,5) μέτρο,
• (97) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (3) μέτρα περίπου και
• (8)κιλά και (520) γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας (φυτικά αποσπάσματα).
Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, με την συνδρομή της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, βρήκαν σε αρδευτικό κανάλι, κοντά στην οικία του ενός κατηγορούμενου και κατέσχεσαν 164 γραμμάρια ηρωίνης και 93 γραμμάρια κοκαΐνης.
28 06 2024 Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Ηλείας(1)
Παράλληλα, στον χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ψεκαστήρας μπαταρίας, ψαλίδες, και βενζινοκίνητη μηχανή άντλησης νερού, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν την βενζινοκίνητη μηχανή άντλησης νερού, προκειμένου να αντλούν νερό από ποταμό της περιοχής, το οποίο διοχέτευαν στη φυτεία και με λάστιχο πότιζαν τα δενδρύλλια.

Οι καβάτζες ήταν σε ακολουθία και συνδέονταν μεταξύ τους και καλλιεργούνταν στο έδαφος σε ειδικά διανοιγμένο χώρο, ενώοι καλαμιώνες και η χαμηλή βλάστηση παρείχαν φυσική κάλυψη στα δενδρύλλια.
Το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες εκτιμάται ότι θα κυμαινόταν από 300.000 ευρώ έως 450.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκανστον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
28 06 2024 Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Ηλείας(2)

28 06 2024 Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Ηλείας(4)googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith