Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Αγρινίου μέχρι τις 5 Ιουλίου

esperino gymnasio agrinioy 01

Σε έναν κόσμο σε συνεχή αλλαγή, η γνώση αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι εγγραφές στο σχολείο ξεκίνησαν και συνεχίζονται μέχρι τις 5 Ιουλίου 2024.

Σε μία περίοδο έντονης εργασιακής ανασφάλειας η απόκτηση απολυτηρίου Γυμνασίου αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση για εύρεση αξιοπρεπούς εργασίας. Το Εσπερινό Γυμνάσιο Αγρινίου προσφέρει ίσες ευκαιρίες παροχής εκπαίδευσης και ολοκλήρωσης σπουδών σε ενήλικες κάθε ηλικίας ή ανήλικους εργαζόμενους που δεν ολοκλήρωσαν για οποιονδήποτε λόγο τη βασική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλους ισότιμους με τους αντίστοιχους Ημερήσιων Γυμνασίων.

Σε ένα φιλικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, με έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό, σας προσφέρεται η δυνατότητα μέσα από ένα ευέλικτο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα να αποκτήσετε Απολυτήριο Γυμνασίου.

Δικαίωμα εγγραφής στο Εσπερινό Γυμνάσιο έχουν:

α) Ενήλικοι μαθητές, ημεδαποί και αλλοδαποί χωρίς κανένα δικαιολογητικό εργασίας και
β) Ανήλικοι μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους που εργάζονται (βεβαίωση εργασίας) ή απασχολούνται στην οικογενειακή επιχείρηση (με υπεύθυνη δήλωση γονέα).

Τα μαθήματα τα οποία διδάσκονται είναι λιγότερα από αυτά των Ημερήσιων Γυμνασίων.

Η φοίτηση είναι τριετής και το απολυτήριο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.

Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου εκτείνεται από τις 19:00 -22:35.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα σε εγγεγραμμένους μαθητές, που εμπίπτουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (χρόνιες και σοβαρές παθήσεις, έγκυες, στρατεύσιμοι, ναυτικοί, εργαζόμενοι σε βραδινό ωράριο κ.ά.) και οι οποίοι έχουν αντικειμενικές δυσκολίες να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους στο σχολείο, να ενταχθούν στην κατηγορία των «Κατ΄Ιδίαν Διδαχθέντων», εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και να προσέλθουν μόνο στις εξετάσεις, χωρίς να φοιτήσουν.

Στο σχολείο εκτός από τα μαθήματα πραγματοποιούνται και δράσεις που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, τον κινηματογράφο, εκπαιδευτικές επισκέψεις, ενημερωτικές διαλέξεις και οτιδήποτε άλλο ενδέχεται να ενδιαφέρει τους μαθητές.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Αγρινίου συστεγάζεται μαζί με το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αγρινίου, Ρήγα Φεραίου 36.

Γιατί να γραφτώ στο Εσπερινό Γυμνάσιο Αγρινίου:
 Το ημερήσιο πρόγραμμα είναι συντομότερο (7:00 – 10:35 μ.μ.).
 Γίνονται λιγότερα μαθήματα.
 Οι διδακτικές ώρες είναι συντομότερες.
 Η μετακίνηση από και προς τα χωριά είναι δωρεάν ή επιδοτείται.
 Υπάρχει μεγαλύτερο όριο απουσιών (130 απουσίες).
 Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, εύκολα προσβάσιμο με όλες τις
συγκοινωνίες

Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες και για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 26410-58280 ή να επισκεφθούν το χώρο του σχολείου και να συζητήσουν με την Διευθύντρια και τους Εκπαιδευτικούς.

Ώρες επικοινωνίας – εγγραφών: 19:00 – 21:00googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith