Ένα εύοσμο άνθος από τη μυροβόλο Χίο από τη Χριστιανική Ένωση Αγρινίου

anthos xiou 581x840

Την δεκαετία του 1990 στην Αιτωλοακαρνανία (με έδρα το Αγρίνιο) δραστηριοποιήθηκε ιεραποστολικά ο φιλόλογος και θεολόγος Γρηγόριος Μουσουρούλης. Ένας ικανός άνθρωπος, με πολλή ευλάβεια και διάθεση προσφοράς, βαθύς γνώστης της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας, πολύ αγαπητός στους νέους (αλλά και στους μεγαλύτερους σε ηλικία), εργατικότατος. Άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του στο έργο της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου, στο γηροκομείο και τις κατασκηνώσεις του Αγίου Βλασίου.
Αργότερα διακόνησε μικρό διάστημα ως διευθυντής του οικοτροφείου αρρένων “ο Μέγας Βασίλειος” στην Αθήνα, ενώ τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του εργάστηκε για την διάδοση του λόγου του Θεού στην Κύπρο με έδρα τις πόλεις Λεμεσό και Λευκωσία. Μάλιστα εκεί χειροτονήθηκε ιερομόναχος και διετέλεσε ιεροκήρυκας του καθεδρικού ναού της Λευκωσίας και αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Εκοιμήθη το 2021.
Οι Κύπριοι αδελφοί μας, εκτιμώντας την προσωπικότητά του και όσα με πηγαία αγάπη προσέφερε, εξέδωσαν ένα ευσύνοπτο βιβλίο 100 σελίδων με τίτλο: ένα εύοσμο άνθος από τη μυροβόλο Χίο. Εκεί συναντούμε πολλές μαρτυρίες, περιστατικά και φωτογραφίες. Το βιβλίο πωλείται και στη Χριστιανική Ένωση Αγρινίου στην τιμή των 5 ευρώ.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith