Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης

intime polakis.jpg

Ομόφωνα δεκτή έγινε η εισήγηση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων ο Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη (02.03.2023) θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα πρέπει να μετέχει και ο Παύλος Πολάκης, καθώς είναι μέλος του Οργάνου. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η τυπική έγκριση της απόφασης της Εκτελεστικής Γραμματείας να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τον Παύλο Πολάκη και στη συνέχεια θα συγκληθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας για να αποφασίσει τι θα γίνει με τον βουλευτή Χανίων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, τις τελευταίες ώρες αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές το σενάριο που θέλει την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Παύλου Πολάκη από έξι μήνες έως ένα χρόνο.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε επί περίπου τέσσερις ώρες για την υπόθεση του Παύλου Πολάκη, μετά την επίμαχη ανάρτηση της Κυριακής που οδήγησε στην αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συνέδριο για την Υγεία, τόνισε ότι “εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεσή του από τη θέση του τομεάρχη. Εγώ κρίνω το μέτρο και τον βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Εχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου, αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα”.

newsit.gr

zenith