Εκπαιδευτικές-ενημερωτικές δράσεις για τα βιοαπόβλητα στον δήμο Ξηρομέρου

xiromero

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, σας προσκαλεί την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 στις δράσεις ενημέρωσης που υλοποιούνται από το Δήμο Ξηρομέρου στο πλαίσιο του έργου: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:
Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αστακού και ώρα 10:00 π.μ. – 11:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική/ενημερωτική εκδήλωση για το έργο, την αξιοποίηση των βιοαποβλήτων και τη χρήση των καφέ κάδων.
Έξω από το Δημαρχείο Αστακού και ώρα 11:30 π.μ. – 01:00 μ.μ., θα στηθεί κιόσκι ενημέρωσης για την πληροφόρηση του κοινού.
Στην παραλιακή ζώνη και στον υπόλοιπο οικισμό του Αστακού και ώρα 11:30 π.μ. – 01:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η δράση πόρτα-πόρτα με διανομή προωθητικού υλικού κι ενημέρωση των πολιτών.
Οι εκπαιδευτικές/ενημερωτικές δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο ενεργειών προβολής που εντάσσονται στο πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και οικιακής κομποστοποίησης που θα αναπτυχθεί μέσα από την υλοποίηση της πράξης «Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων Δήμου Ξηρομέρου». Ο Δήμος Ξηρομέρου, με σύνθημα «Φροντίζω τη γη, ανακυκλώνω στην πηγή» υλοποιεί το Πρόγραμμα εκπαιδεύοντας και ενημερώνοντας τους πολίτες σχετικά με τη διαχείριση των βιοαποβλήτων και την περαιτέρω προβολή αυτής της πρακτικής.
Οι εκπαιδευτικές – ενημερωτικές δράσεις στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, των παρόχων υπηρεσιών στον κλάδο εστίασης, στον τουρισμό και σε χώρους πωλήσεων λιανικής, σχετικά με τις πρακτικές διαχείρισης των βιοαποβλήτων, τα οφέλη και το ανταποδοτικό αποτέλεσμα, τα στάδια εφαρμογής και την αλληλεπίδραση των πολιτών με το δίκτυο χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων ανά περιοχή.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω δράσεων, θα παρουσιασθούν οι κατηγορίες των βιοαποβλήτων, οι διαδικασίες Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), τα απόβλητα που τοποθετούνται στους κάδους, καθώς και αυτά που πρέπει να αποφεύγονται, η ανάλυση του κύκλου ζωής των βιοαποβλήτων, η διαδικασία της κομποστοποίησης, τα οφέλη της πρακτικής αυτής, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν σε σχολεία και εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά, με στόχο την ένταξη της νέας γενιάς σε βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων.
Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου (https://www.dimosxiromerou.gr/), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook: Διαχείριση Βιοαποβλήτων Δήμου Ξηρομέρου), καθώς και στο e-mail που έχει δημιουργηθεί για την υποστήριξη και ενημέρωση των πολιτών και ενδιαφερομένων σχετικά με την παραπάνω δράση (biowaste.d.xiromerou@gmail.com).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith