Εγκαίνια της Σχολικής Πινακοθήκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου(foto)

dsc 6530

Παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων έγιναν τα εγκαίνια της Σχολικής Πινακοθήκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό.
Ο χώρος φιλοξενεί μόνιμη έκθεση 42 έργων του εικαστικού Χαράλαμπου Ζαχαρόπουλου, ο οποίος ευγενώς παραχώρησε τους πίνακες για τη δημιουργία της πρότυπης Σχολικής Πινακοθήκης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζαχαρόπουλος :«Νοιώθω μεγάλη χαρά, αυτό το ταξίδι στο χρόνο, να το μοιράζομαι με τα παιδιά, τις μικρές ηλικίες που διψάνε για γνώση».
Στην αξία της δημιουργίας σχολικής πινακοθήκης αναφέρθηκε ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νικόλαος Μπρούτας: «Η Σχολική μας Πινακοθήκη αποτέλεσε ένα όνειρο που πήρε σάρκα και οστά. Η τέχνη μας ταξιδεύει στον χρόνο και στον χώρο».
Συγχαρητήρια στον καλλιτέχνη και τη διεύθυνση του σχολείου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία έδωσε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Βασίλης Φωτάκης.
Παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Χρ. Ζαρκαβέλης, Γ. Μπόκα, Χρ. Τασολάμπρου, Α. Σκαρτσάρης, η πρ. του ΔΗΠΕΘΕ Μ. Παπαγεωργίου, ο πρ. του Δ. Παρκινγκ Π. Γιαννιώτης,
Οι ώρες επισκέψεων της Σχολικής Πινακοθήκης είναι:
09.00 το πρωί έως 13.00 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου.
dsc 6504

dsc 6479

dsc 6476

dsc 6509

dsc 6419googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith