ΔΟΥ Χαλκίδας: 17 τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν συστήσει οι εφοριακοί

xaliida

Ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στο LIVE NEWS για την εγκληματική οργάνωση με εκβιασμούς επιχειρηματιών είχαν στήσει εφοριακοί στη ΔΟΥ Χαλκίδας.
Χειροπέδες στη διευθύντρια, στον υποδιευθυντή και σε πέντε υπαλλήλους φόρεσαν οι αστυνομικές Αρχές μετά από έλεγχο που έκανε κλιμάκιο στελεχών των εσωτερικών υποθέσεων στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για δωροδοκία, δωροληψία και διαφθορά και αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελίες πολιτών της Χαλκίδας.

zenith

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από εφοριακούς και ιδιώτες, αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση χθες, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 7 μέλη της, εκ των οποίων 5 υπάλληλοι και 2 ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 6 άτομα.

Όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε πριν από τρεις-τέσσερις μήνες όταν έφτασε γραπτή καταγγελία στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Τότε, ξεκίνησαν να παρακολουθούν το τηλέφωνο της διευθύντριας και άλλων υπαλλήλων της εφορίας. Η διευθύντρια έχει διαπιστωθεί πως χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο στο όνομα ενός ατόμου με καταγωγή από την Αλβανία.

Η διευθύντρια βρισκόταν σε αυτή τη θέση από τον Σεπτέμβριο του 2023 αλλά νωρίτερα εργαζόταν ως υπάλληλος στο ΔΥΟ Χαλκίδας.

Το κύκλωμα λειτουργούσε πολλά χρόνια, τουλάχιστον από το 2020, όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith