Δοκιμάζεται από την κακοκαιρία Elias η Εύβοια: Πλημμύρισαν σπίτια, κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο

katagrafi 252863 406576 type13262

Με σφοδρότητα χτύπησε η κακοκαιρία Elias και την Εύβοια, προκαλώντας πολλά προβλήματα.

Με σφοδρή καταιγίδα, έντονη κεραυνική δραστηριότητα, πλημμυρισμένους δρόμους και σοβαρά προβλήματα βρήκε το πρωί της Τετάρτης την Εύβοια. Δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν στις Ροβιές, ενώ δρόμοι έχουν κοπεί στα δυο.

Έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις, ενώ καλείται η πυροσβεστική για να απομακρύνει δέντρα που έχουν ξεριζωθεί.

Η έντονη βροχόπτωση έχει παρασύρει μέχρι και βάρκες στους δρόμους, η κυκλοφορία έχει διακοπί σε αρκετούς δρόμους, ενώ οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Ο δρόμος είναι κλειστός από Προκόπι προς Μαντούδι, όπου οι κάτοικοι μιλούν για ολική καταστροφή και προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν.

Πριν από λίγο εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή του Μαντουδίου. «Κίνδυνος υπερχείλισης χειμάρρων» αναφέρει το μήνυμα.

Ο δρόμος από τη νότια προς τη βόρεια Εύβοια έχει κοπεί στα δύο λόγω κατολίσθησης στο χωριό Δερβένι.

Δυνάμεις της πολιτικής προστασίας μεταβαίνουν άμεσα προς το σημείο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, στο χωριό έχουν εγκλωβιστεί πολίτες.

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται και η κεντρική Εύβοια, από Χαλκίδα έως και την Ερέτρια, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από την ισχυρή καταιγίδα.

real.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith