Διώξεις στη χήρα του Γιώργου Τράγκα για κακουργήματα

tragkas karra

Δεν δήλωνε περιουσιακά στοιχεία στο πόθεν έσχες

Της Ιωάννας Μάνδρου

Για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων διώκεται ποινικά η χήρα του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα καθώς από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν δηλωθεί σημαντικά περιουσιακά στοιχεία από το 2012 ως και το 2019 η δεν είχαν υποβληθεί καθόλου οι δηλώσεις πόθεν έσχες.

Η δίωξη σε βάρος της είναι σε βαθμό κακουργήματος και ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς πέραν της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων διακριβώθηκε ότι δεν είχαν υποβληθεί και δηλώσεις κατά την τριετία 2012 ως το 2015.

H χήρα του γνωστού δημοσιογράφου Μαρία Καρρά θα κληθεί μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της σε απολογία από αρμόδιο ανακριτή που θα διενεργήσει για την υπόθεση περαιτέρω έρευνα.
Η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν – μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα- από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με εντολή του επικεφαλής της Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε ο κ. Βουρλιώτης, προέκυψε ότι η Μαρία Καρρά δεν δήλωνε περιουσιακά στοιχεία κάθε χρόνο που ανέρχονταν σε τρία εκατομμύρια ευρώ και προέρχονταν είτε από κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Τράγκα είτε από την απόκτηση νέας ακίνητης περιουσίας.

Πηγή: skai.gr

zenith