ΔημοσκόπησηMRB: Ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα

dimoskopisi

To crash test των πολιτικών αρχηγών καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB που διεξήχθη για λογαριασμό του OPEN. Την ίδια στιγμή οι περισσότεροι ερωτηθέντες εκτιμούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς διάσπαση, αλλά και το ότι θα χάσει το ρόλο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά:

Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, το 40,1% απαντά πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 8,2% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ το 7,8% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το 30,5% απαντά κανένας από τους τρεις.

Στα θέματα οικονομίας, το 33,2% απαντά πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 11,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 10,3% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το 35,6% απαντά κανένας από τους τρεις.

Στα θέματα της καθημερινότητας, το 28,2% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα, το 15,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 12,4% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κανένας από τους τρεις απαντά το 33,6%.

Κασσελάκης και ΣΥΡΙΖΑ

Το 60% των ερωτηθέντων απαντά πως η δημοσιοποίηση γεγονότων της προσωπικής ζωής του κ. Κασσελάκη επηρεάζει πολύ ή αρκετά αρνητικά την εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το 16,6% απαντά πως επηρεάζει θετικά.

Το 78,2% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί μετά τα τελευταία γεγονότα, ενώ το 13,9% πως θα μείνει ενωμένος.

Όσον αφορά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 65,5% εκτιμά πως το κόμμα θα διασπαστεί, ενώ το 32,5% πως θα μείνει ενωμένο.

Το 63,4% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να παραμείνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 28,1% πως θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση.

Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές να αρθρώσει έναν ανανεωτικό αντιπολιτευτικό λόγο, το 66,4% απαντά αρνητικά και το 26,4% θετικά.

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Η ΝΔ καταγράφει υψηλότατη συσπείρωση, στο 85,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει συσπείρωση 59,7%, με τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετακινούνται… παντού, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Μαύρος. Συγκεκριμένα:

Το 19,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, το 5,8% προς το ΠΑΣΟΚ, το 4,6% προς το ΚΚΕ, το 4% προς το ΜέΡΑ25, και το 3,5% προ την Πλεύση Ελευθερίας.

Δημοφιλία πολιτικών αρχηγών:

Ως προς τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών:

Δημήτρης Κουτσούμπας με 35,9% θετικές απόψεις

Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,5% θετικές απόψεις

Νίκος Ανδρουλάκης με 25,6% θετικές απόψεις

Ζωή Κωνσταντοπούλου με 22,7% θετικές απόψεις

Κυριάκος Βελόπουλος με 21% θετικές απόψεις

Στέφανος Κασσελάκης με 18% θετικές απόψεις

Δημήτρης Νατσιός με 7,1% θετικές απόψεις

Βασίλης Στίγκας με 4,7% θετικές απόψεις

real.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith