Δήμος Αμφιλοχίας; Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε Σπάρτο και Σαρδίνια – Ψηφιακά υδρόμετρα στο Μενίδι

Ουσιαστική βελτίωση στην ποιότητα ζωής και στην καθημερινότητα των κατοίκων στις κοινότητες Σπάρτου και Σαρδινίωνθα επιφέρουν τα δύο νέα έργα ύδρευσηςπου έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσειο Δήμος Αμφιλοχίας, μετά από την έγκριση χρηματοδότησης που αυτά έλαβαν από το αρμόδιο Υπουργείο.Με την ίδια απόφαση εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση τηςπρομήθειας και τοποθέτησης ψηφιακών υδρομετρητών στο Μενίδι.

Το έργο «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Δήμου Αμφιλοχίας»περιλαμβάνει την αντικατάσταση των σημερινών σωληνώσεων αμιάντου των δικτύων υδροδότησης σε Σπάρτο και Σαρδίνια, οι οποίεςεξαιτίας της παλαιότητάς τους παρουσιάζουν συχνά βλάβες με αποτέλεσμα τις συνεχείς διακοπές υδροδότησης και τη σπατάλη υδάτινων πόρων.

Παράλληλα, το έργο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Ψηφιακών Υδρομετρητών Δημοτικής Ενότητας Μενιδίου», θα οδηγήσει σε καλύτερη εποπτεία του συστήματος και εξοικονόμηση νερού, καθώς και εκσυγχρονισμό της διαδικασίας έκδοσης των λογαριασμών κατανάλωσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών, όσο και τις προοπτικές που διαθέτουν οι συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Αμφιλοχίας, καθίσταται σαφές ότι τα έργα αυτά είναι όχι μόνοαπαραίτητα και αναγκαία, αλλά αποτελούν ταυτόχρονα βασικές υποδομές που θα λειτουργήσουν ως μοχλόςανάπτυξης και ευημερίας.

Η χρηματοδότηση των έργων, με το ποσό των 2.762.008,00 ευρώ, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΑΔΑ ΡΝΝΜ4653Π8-6Δ0 – 19/5/2023), με το ποσό να κατανέμεται ως εξής: 2.212.371,00 ευρώ για τα έργα στο δίκτυο ύδρευσης σε Σπάρτο και Σαρδίνιακαι 549.637,00 ευρώ για την προμήθεια και τοποθέτηση των υδρομέτρων στο Μενίδι.

Δήλωση Δημάρχου Αμφιλοχίας Γιώργου Κατσούλα:

«Με τα δύο αυτά έργα, αποκαθιστούμε στην ουσία μια αδικία δεκαετιών εις βάρος των κατοίκων του Σπάρτου και τωνΣαρδινίων και ταυτόχρονα μεριμνούμε για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υδροδότησης στο Μενίδι. Είναι πράγματι αδιανόητο, εν έτει 2023, οι κάτοικοι δυο κοινοτήτων που μάλιστα βρίσκονται τόσο κοντά στην πόλη της Αμφιλοχίας, το κέντρο του Δήμου, να στερούνται στην καθημερινότητά τους μια τόσο βασική παροχή όπως είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση σε ποιοτικό νερό. Παράλληλα, τοποθετούμε νέα, ψηφιακά υδρόμετρα στο Μενίδι, εκσυγχρονίζοντας και αναβαθμίζοντας το δίκτυο της περιοχής.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αμφιλοχίας και τους μηχανικούς μας που εργάστηκαν επιμελώς και συστηματικά ώστε να επιτύχουμε την έγκριση της χρηματοδότησης που θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε αυτά τα έργα και να είμαστε πλέον έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ανάθεσης.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι την ίδια στιγμή προχωρούν και άλλα έργα ύδρευσης σεΊναχο και Μενίδι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αξίας περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ που θα φέρει το νερό στην Αμφιλοχία από τη γεώτρηση τωνΓιαννοπούλων.

Μια σειρά από βασικά έργα υποδομής, έργα που στερούνταν για δεκαετίες ο τόπος μας, υλοποιούνται το ένα μετά το άλλο, προσφέροντας επιτέλους στους δημότες αυτά που τους αξίζουν».

zenith