Δήμος Αγρινίου: Δράσεις από το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά

img de6342fdd005b83e7058ac3cb7a8aee4 v

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής και κοινωνικής ένταξης των παιδιών Ρομά και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και διακρίσεων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25/4/2024 επίσκεψη στο 14ο Νηπιαγωγείο από την Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας κ. Γεωργία Μπόκα, τη Διευθύντρια κ. Τσίνα Μαρία και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Αγρινίου, εν όψει της εορτής του Πάσχα.
img 37e45a4260888c64edf8994cc0b66704 v
Η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή τη νηπιαγωγό κ. Γαρουφαλιά Παπασωτήρη, την οποία και συγχάρηκε για το σημαντικό έργο τονίζοντας ότι, οι δράσεις για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών Ρομά, παραμένουν επιτακτική ανάγκη και πρόκληση για την καταπολέμηση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και την ομαλή πρόσβαση παιδιών Ρομά στο σχολείο.
Μέσα σε ένα ζεστό περιβάλλον οι μικροί μαθητές σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου δημιούργησαν με ενθουσιασμό πασχαλινές λαμπάδες. Όλοι μαζί, τιμώντας την Ανάσταση του Λαζάρου, αναβίωσαν το έθιμο των ημερών τραγουδώντας τα παραδοσιακά κάλαντα.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με το μοίρασμα γλυκισμάτων και των λαμπάδων που δημιουργήθηκαν από όλη την ομάδα, προσφέροντας χαρά και χαμόγελα όχι μόνο στους μαθητές αλλά και σε όσους συμμετείχαν στη δράση αυτή.
Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγρινίου είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2021-2027 με κωδικό ΟΠΣ 6001988.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΜΠΟΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith