Δημήτρης Κουτσούμπας: Το πόθεν έσχες του Κασσελάκη έχει σκοτεινά σημεία

1000 3383b7f6 b05d 4d68 810f 82f1d155138c

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ήταν καλεσμένος, λίγες ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς για την υπόθεση του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Κουτσούμπας είπε «Πρέπει να συμβαίνει με πιο καθαρό τρόπο. Εγώ ξέρω για μένα και για όλους τους βουλευτές του ΚΚΕ τι γίνεται. Είναι υποχρεωμένος ο άλλος να πει ότι αυτό το διαμέρισμα το είχε ο πατέρας μου, το έφτιαξε το 1980 κ.ο.κ. Η γυναίκα μου πήρε το εφάπαξ καθώς βγήκε στην σύνταξη, είναι εκπαιδευτικός, κάπου 20.000 ευρώ, θα φανεί ότι είναι στην τράπεζα από εκείνη την πηγή».

zenith

Αφήνοντας υπονοούμενα σχετικά με τους ελέγχους στα πόθεν έσχες των βουλευτών, που γίνονται τα τελευταία χρόνια από ορκωτούς λογιστές, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε «Κάποιοι από τους ελεγκτές που παίρνουν λεφτά κάτω από το τραπέζι, αν υπάρχουν, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι άλλοι αρμόδιοι να κάνουν την δουλειά τους».

Ειδικότερα για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουτσούμπας είπε «όταν ο κ. Κασσελάκης βγαίνει και λέει όλα αυτά, χωρίς να λέει από που βρέθηκαν… Ήδη έπρεπε να το έχει κάνει, να έχει υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες. Εγώ όταν βγήκα Γραμματέας του κόμματος, παρότι δεν ήμουν βουλευτής, το έκανα στον πρώτο μήνα. Λογικό είναι να σκέφτεται ο κόσμος “γιατί δεν το κάνει;”, Μήπως έχει κάποιο λάκκο η φάβα; Γιατί πάει στην Θεσσαλονίκη και λέει έχω αυτά και αυτά, χωρίς κάποιος να μπορει να ελέγξει ούτε το πόθεν ούτε το έσχες;».

«Ο κόσμος είναι κουρασμένος και μπαϊλντισμένος για το ποιος ειναι πιο πλούσιος από τον άλλον. Ο κόσμος ξέρει και πόσο πλούσιοι είναι και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κασσελάκης. Ο κ. Μητσοτάκης είναι 20 χρόνια βουλευτής και έχει ελεγχθεί πολλές φορές. Για τον κ. Κασσελάκη υπάρχουν σκοτεινά σημεία εδώ… Μένει να δούμε πως τα έχει αυτά, προφανώς ήθελε να ρυθμίσει και κάποιες υποθέσεις που απαγορεύονται για αρχηγούς κομμάτων και για αυτό εγώ πιστεύω ότι καθυστερεί», επεσήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον ΑΝΤ1.

Συμπλήρωσε πάντως ότι «Δεν μπορεί να γίνεται αυτή η συζήτηση την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, ενώ ο πολίτης δεν έχει ένα ευρώ να πάει φαγητό στο σπίτι του. Είναι ένα σοβαρό θέμα, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η συζήτηση την υπόλοιπη εβδομάδα, θα δείτε πόσο θα πάει η αποχη…».

Η συζήτηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου ξεκίνησε από τις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη στην Αθήνα, με τον Γραμματέα να λέει ότι «χθες ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση, υπήρχαν πολλοί νέοι και όπως μου είπαν τα τοπικά στελέχη πολλοί νέοι (ενν. καινούριοι) ψηφοφόροι στην συγκεντρωση της Θεσσαλονίκης. Πιστεύω ότι θα είναι μεγάλη και η αποψινή συγκέντρωση στην Αθήνα».

Ερωτηθείς για τον φόβο της μεγάλης αποχής την Κυριακή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ επηρεάζονται από τις εξελίξεις και από την συζήτηση που γίνεται. Στην αποχή μετρούν δύο στοιχεία: από την μια είναι αυτοί που δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική και τις εξελίξεις, ειναι και ο καιρός και το παίρνει πιο χαλαρά ο κόσμος, από την άλλη είναι και μια αποψη ότι με την αποχή εκφράζω την δυσφορία μου, αλλά η αποχή δεν μετράει στο εκλογικό αποτέλεσμα ή για να το πω αλλιώς θα μετρήσει αρνητικά, γιατι την Κυριακή θα βγουν ευρωβουλευτές και αυτοί που απέχουν δεν θα έχουν συμμετοχή σε αυτό και μετά δεν θα μπορούν να πουν πχ. η ΝΔ παίρνει αντιλαϊκά μέτρα».

«Πρέπει όλοι να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες τους και να ξεπεράσουν αυτό το ζοφερό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη των άλλων κομμάτων και να πάνε να ψηφίσουν και να ψηφίσουν σωστά, να ψηφίσουν ΚΚΕ», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Σχετικά με τα ποσοστά και την επίδοση που προσδοκά το ΚΚΕ, ο Γραμματέας του απάντησε «Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια και νομίζω θα συνεχιστεί και θα εκφραστεί και σε αυτές τις εκλογές, ότι έχει αρχίσει να γίνεται διακριτό ένα ρεύμα καταδίκης της πολιτικής που αυτή την στιγμή εκφράζεται με την κυβέρνηση της νδ που έχει πάρει σωρεία αντιλαϊκών μέτρων. Αυτό εκφράζεται και με τα άλλα κόμματα, πχ. και με τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε πτώση στις προηγούμενες εκλογές που φαίνεται πως συνεχίζεται και με το ΠΑΣΟΚ. Ενώ το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές έχει βελτίωση των ποσοστών του και αυτό οφείλεται στην δουλειά που κάνει το ΚΚΕ όχι τους τελευταίους δύο μήνες πριν από τις εκλογές, οφείλεται σε μια πραγματικότητα ότι ο κόσμος μας έβλεπε μέσα στους καθημερινούς αγώνες του για να έχει δουλειά, για να είναι ανοιχτά τα πανεπιστήμια, για την υγεία, για να μην του πλειστηριάσουν το σπίτι τα κοράκια, παντού…».
Δείτε εδώ το βίντεο:

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, απαντώντας σε ερωτήματα, «Εμείς δεν κρύβουμε ότι έχουμε αντίθεση ριζική και κάθετη με αυτήν την ΕΕ που δεν είναι των λαών, αλλά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των λόμπι, της διαφθοράς, των πολέμων… Έχει μεγάλη διαφορά… Πρώτα τα μέτρα και οι αποφάσεις λαμβάνονται στο ευρωκοινοβούλιο και μετά γίνονται νόμοι του ελληνικού κράτους και των άλλων εθνικών κοινοβουλίων. Εμείς θέλουμε να είμαστε και εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις για να αντισταθούμε και να προετοιμάσουμε τον ελληνικό λαό. Ίδια συζήτηση γίνεται και σε άλλες χώρες και λέμε ότι πρέπει να γίνει η ανατροπή, αυτό συζητάμε με άλλα κομμουνιστικά κόμματα με τα οποία συνεργαζόμαστε».

«Είναι και ένας μπαμπούλας η ακροδεξιά που χρησιμοποιείται χρόνια τωρα. Η Μελόνι που ενώθηκαν όλοι εναντίον της και δεν ήθελαν να την δουν οι φιλελεύθεροι, τώρα την βλέπουμε χεράκι–χεράκι με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Τα ακροδεξιά, φασιστικά κόμματα που χρησιμοποιούνται ως μπαμπούλας είναι γέννημα–θρέμμα του συστήματος, που το σύστημα τα αμολάει και μετά όταν βλέπουν ότι πάνε να ξεφύγουν, τα μαζεύει», επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ακρίβειας και των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων, λέγοντας ότι «το θέμα δεν είναι το ποσό της σύνταξης, διότι με μια εκτίναξη της ακρίβειας σε τριπλάσιους ρυθμούς, δεν λέει τίποτα το ποσό. Ένα μέτρο είναι η πάταξη της ακρίβειας, η κατάργηση άμεσων και έμμεσων φόρων που έπρεπε να είχαν λυθεί χθες. Τι θα γίνει με το Χρηματιστήριο Ενέργειας; Ο ΣΥΡΙΖΑ το έφτιαξε, η ΝΔ το συντήρησε και τώρα τον Ιούνιο θα είναι 70% ακριβότερο το ρεύμα; Τώρα, τι θα γινει;».

Προσέθεσε ότι μπορούν να εξοικονομηθούν χρήματα από διάφορες πηγές, αναφέροντας ότι «Ξοδεύουμε σαν χώρα και σαν ΕΕ συνολικά για να δώσουμε εκατομμύρια επί εκατομμυρίων στο καθεστώς Ζελένσκι υποτίθεται για να αντιστέκεται και μαθαίνουμε χθες ότι ο Ζελένσκι αγόρασε καζίνο στα κατεχόμενα της Κύπρου. Ξοδεύουμε κάθε μέρα 500.000 ευρώ για να βρίσκεται η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα, που δεν έχει σχέση με την ασφάλεια της χώρας μας, τόσο μακριά από τα σύνορα. Υπάρχουν μέτρα για να βρεθούν λεφτά…».

nt1news.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith