Δίκη Φιλιππίδη: «Ο σύζυγός μου δεν είναι βιαστής»

filippidis it 3470849.jpg

«Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής. Οι καταγγελίες εις βάρος του έγιναν για λόγους διαπόμπευσης και εκδίκησης από κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν από τον Πέτρο αυτο που ήθελαν: ένα ρόλο». Αυτό υποστήριξε η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται ο ηθοποιός για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Της Αννας Κανδύλη
Κατά την κ. Ελπίδα Νίνου, ο σύζυγός της «είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Κατάφερε να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να τον πεθάνουν. Μαζί με αυτόν κατέστρεψαν και τη δική μου οικογένεια» σημείωσε, απαντώντας στο γιατί επέλεξαν να καταγγείλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Στην καταθεσή της αναφέρθηκε στην πρώτη γυναίκα που καταγγέλλει ότι ο Π. Φιλιππίδης τη βίασε το 2008 μέσα σε καμαρίνι θεάτρου καθώς όπως είπε για τις άλλες δυο περιπτώσεις γνωρίζει μόνο όσα έχουν δημοσιευτεί κι όσα της είπε ο σύζυγός της.

Ειδικότερα, όπως είπε για την πρώτη καταγγέλλουσα: «Την γνωρίζω από τη μητέρα της, την οποία πρότεινε ο…. στον σύζυγό μου για να την πάρει στη δουλειά. Του είχε πει ότι βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση και μεγάλωνε ένα παιδί. Μέσα στα 6 χρόνια που δούλευαν μαζί γνώρισε και την κόρη της. Θυμάμαι ήταν μια κοπέλα παρεμβατική.

Π: Γιατί το λέτε αυτό;

Μ: Περιφερόταν στα καμαρίνια με την πρόφαση ότι θέλει να δει τη μητέρα της. Έρχονται τα παιδιά των ηθοποιών αλλά όχι κάθε μέρα. Δεν είναι τόπος συνάντησης. Είχα συζητήσει με τη… και την…. ότι αυτό ήταν ενοχλητικό. Εμένα δε μου μιλούσε καθόλου. Η μητέρα της την έβαζε κρυφά από την πίσω πόρτα ενώ ο σύζυγός μου είχε απαγορεύσει την είσοδο σε όποιον δεν είχε σχέση με την παράσταση.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στο πρώτο περιστατικό του καταγγελλόμενου βιασμού (τον Ιούνιο του 2008), ανέφερε: «Όταν ο Πετρος χτύπησε, ήρθαν δυο φορές στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι είχε έρθει όλος ο θίασος. Όταν αποκαταστάθηκε η υγεία του ήταν πια Ιούνιος. Η περίοδος που καταγγέλλει το πρώτο περιστατικό» περιέγραψε και συνέχισε: «Αυτό το περιστατικό εγώ δεν το πιστεύω. Ήταν πολύ απασχολημένος για να πάει στη Θεατρική Εστία».

Αναφερόμενη στο δεύτερο περιστατικό (τον Σεπτέμβριο του 2008), και τον ισχυρισμό της πρώτης καταγγέλλουσας ότι εκλήθη από την τότε βοηθό του Φιλιππίδη, για να συμμετέχει στην παράσταση «Κουζίνες», είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει αυτό. Το έργο ήταν για ζευγάρια. Αποκλείεται να την πήρε η… να της πρότεινε ρόλο. Ποιο ρόλο; Που δεν υπήρχε; Αυτό που ξέρω είναι ότι η… κινήθηκε αυτοβούλως, όπως αυτοβούλως πήγαινε στο θέατρο Μουσούρη. Την είχα δει πολλές φορές».

Η Ελπίδα Νίνου δεχόμενη ερωτήσεις από μια ένορκο για την προσωπική της ζωή, λύγισε για πρώτη φορά, απαντώντας με λυγμούς.

Π: Ήρθε ποτέ συνεργάτης να σας πει ότι έχει ακούσει; Για να σας προστατεύσει από κάτι;

Μ: Οι άνθρωποι που με πλησίαζαν ήταν άνθρωποι οι όποιοι μας έγλειφαν.

Ένορκος: Οι εξωσυζυγικές σχέσεις… δεν μιλήσατε γι’ αυτό. Τα διαχωρίζω…

Μ: Είναι η προσωπική μου ζωή. Έχω περάσει πολύ δύσκολα αυτό τον καιρό. Με έχουν ξεφτιλίσει εμένα και τον Πέτρο. Είμαι μια γυναίκα που τίμησα την οικογένεια μου και φρόντισα το παιδί μου. Σταμάτησα να δουλεύω. Όταν απέκτησα το παιδί μου η ζωή μου άλλαξε. Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες. Η ζωή είναι το παιδί μου. Ήμουν παρούσα. Το παιδί μου είναι εδώ από την αρχή και συμπαραστέκεται στη μάνα του και τον πατέρα του.

real.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith