Δίκη Φιλιππίδη: Η επεισοδιακή συνεδρίαση με συνεχείς διακοπές

filippidis it 3470849.jpg

Η επεισοδιακή συνεδρίαση με συνεχείς διακοπές.

της Άννας Κανδύλη
Απερρίφθη με πλειοψηφία 5-2 από το δικαστήριο το αίτημα που κατέθεσε ο συνήγορος του Πέτρου Φιλλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Σπύρου Μπιμπίλα με την Ελπίδα Νίνου.

«Το δικαστήριο θεωρεί ότι τα ζητήματα που θα ερωτηθούν δεν είναι κρίσιμα και έχουν απαντηθεί και από την κα. Νινου, η οποία τα έχει αρνηθεί. Όλων οι καταθεσεις σταθμίζονται και αξιολογούνται από το δικαστήριο», σημείωσε η πρόεδρος.

Ο Μπιμπίλας πέταξε λαχεία στη συνήγορο υπεράσπισης

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχώρησε σε μία ακόμη διακοπή λόγω έντασης αυτή τη φορά μεταξύ της συνηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη και του Σπύρου Μπιμπίλα.

Συγκεκριμένα η κυρία Κική Πακιρτζίδου ενώ εξέταζε τον μάρτυρα αμφισβήτησε την αξιοπιστία του και το κατά πόσο είναι αμερόληπτος, προσκομίζοντας στην έδρα δημοσίευμα στο οποίο όπως είπε, αναφέρεται ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε δηλώσει ότι ορθώς ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στη φυλακή.

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΕΗ ο οποίος απευθυνόμενος στη συνήγορο είπε «θέλετε να δείτε την αμεροληψία μου; Θα σας μιλήσω εγώ για αμεροληψία».

Έβγαλε δε απο την τσέπη του δύο λαχεία και είπε πως κατά τη συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με την κ. Πακιρτζίδου τον Οκτώβριο του 2021 η συνήγορος του έκανε το τραπέζι. «Μου παρηγγειλε φαγητά και γλυκά και στο τέλος μου αγόρασε και δύο λαχεία ενώ εγώ δεν ήθελα», είπε.

Από την πλευρά της η κυρία Πακιρτζίδου ανέφερε ότι κάλεσε τον μάρτυρα σε συνάντηση προκειμένου να του επισημάνει ότι παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη και ότι αυτό δεν είναι σωστό.

Ο κ. Μπιμπίλας της πέταξε τα λαχεία που του είχε αγοράσει και γύρισε να φύγει από την αίθουσα με το δικαστήριο να διακόπτει μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

real.gr

zenith