Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Περιφερειών 21 & 22 Μαρτίου στην Πάτρα

20240319 ΦΩΚΙΩΝ ΖΑΪΜΗΣ

Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Περιφερειών 21 & 22 Μαρτίου στην Πάτρα διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος –Παρούσα η Ευρωπαία Επίτροπος ElisaFerreira

Μέλη από Περιφέρειες της Ευρώπης, στελέχη της CPMR, εκπρόσωποι δημόσιων αρχών όπως και πολιτικά πρόσωπα υψηλού επιπέδου θα βρεθούν το επόμενο διήμερο στην Πάτρα, στο χώρο της AchaiaClauss. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 το Σεμινάριο της CPMR με θέμα «Αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης (ευπροσβλητότητας) στις παράκτιες περιοχές μέσω της ενίσχυσης καινοτόμων λύσεων για την προσαρμογή και την αύξηση της ανθεκτικότητας» ενώ την Παρασκευή 22 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί κλειστή σύσκεψη του Πολιτικού Γραφείου της CPMR με τη συμμετοχή της Ευρωπαίας Επιτρόπου, ElisaFerreira.
Για μια εμβληματική διοργάνωση με σπουδαίους συμμετέχοντες και στόχο την λήψη σημαντικών πολιτικών αποφάσεων για το περιβάλλον και την κοινωνία έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής &Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρειά μας, η διοργάνωση αυτής της σπουδαίας εκδήλωσης στην Πάτρα καθώς προσιδιάζει σε μια Σύνοδο Κορυφής Περιφερειών. Το όφελος είναι διττό, από τη μια πλευρά θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε κοινά προβλήματα και τρόπους επίλυσης, αφετέρου οι συμμετέχοντες του εξωτερικού θα γνωρίσουν τις ομορφιές της Δυτικής Ελλάδος και του τόπου μας. Η κλιματική κρίση και η διάβρωση των ακτών είναι ένα συλλογικό πρόβλημα και οι συνέπειές της επηρεάζουν πολλές διαφορετικές πτυχές της ζωής μας».
Στις εργασίες συμμετέχουν, ακόμη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, η Προϊσταμένη Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ιωάννα Φαναριώτου, καθώς επίσης ο Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα MarcCalcoen, ο Υφ Περ/ντος & ΕνέργειαςΝικόλαος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων, Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Σκάλκος, η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων, Υπουργείο ΕξωτερικωνΜάριαΜυρόγιαννη, ο Πρόεδρος της CRPM και της Περιφέρειας Βρετάνης LoïgChesnais-Girard, η Γενική Γραμματέας της CRPM Ελένη Μαριανού, οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Νίκος Παπανδρέου, Έλενα Κουντουρά, ο Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Αντιπρόεδρος Μεταφορών και Περιφερειάρχης Κρήτης της CPMR Σταύρος Αρναουτάκης, o ΔρΠαναγιώτης Σταυρόπουλος από Εργαστήριο Βιομηχανικών Συστημάτων και Αυτοματισμών, Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και εκπρόσωποι αρχών και φορέων από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Δανία, Ολλανδία, Αλβανία, Εστονία, Φιλανδία, Γεωργία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Ρουμανία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΜΕ
Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, στην AchaiaClaussτην Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, κατά το χρονικό διάστημα 10.10-10.40 θα είναι διαθέσιμοι για δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, η Ευρωπαία ΕπίτροποςElisaFerreira, ο Πρόεδρος της CRPM και της Περιφέρειας Βρετάνης LoïgChesnais-Girard, η Γενική Γραμματέας της CRPM Ελένη Μαριανού, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο ο Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής & Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης,googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith