Διαμαντόπουλος : Επιτρέπουμε σε δημαγωγούς να ασελγούν εις βάρος μας

diamantopoylos

Για τα σκουπίδια η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Είναι αδιανόητη η ανεπάρκεια και η καθυστέρηση της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει τα δέοντα. Φυσικά όταν δεν προλαμβάνεις τρέχεις να θεραπεύσεις. Αλλά αυτή είναι μία τακτική που έχει γίνει φύση της δημοτικής αρχής. Ας ελπίσουμε δύο πράγματα.

Πρώτον, να προχωρήσει ως εκ θαύματος γρήγορα η διαδικασία αποκατάστασης του ΧΥΤΑ.

Δεύτερον, να συμπαρασταθούν στο πρόβλημά μας οι ΧΥΤΑ του νομού μας και να «βάλουν» όλοι νερό στο κρασί τους έστω και αν ο χειρισμός από πλευράς μας τους έχει δικαίως εκνευρίσει. Οι δήμαρχοι Ακτίου Βόνιτσας, Αγρινίου και Ναυπάκτου έχουν πολλά «δίκια». Δεν τιμωρείται όμως η δημοτική αρχή αλλά οι δημότες και οι επιχειρήσεις.

Για το νοσοκομείο η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο. Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης και ο πολιτικός του προϊστάμενος Υπουργός κ. Πλεύρης έχουν οδηγήσει την κοινωνία του Μεσολογγίου σε απόγνωση.

Είναι προεκλογική περίοδος και οι περισσότεροι κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Ελάχιστες εξαιρέσεις εμφανίζονται αλλά το αποτέλεσμα δεν τους δικαιώνει.

Δεν είναι λύση η απόδοση ευθυνών. Ζητούνται λύσεις και συμμετοχή από όλους.

Η Χώρα μας θρηνεί τα παιδιά της για το ασύλληπτο τραγικό γεγονός των Τεμπών και εμείς στο Μεσολόγγι «σκοτώνουμε» με την ανεπάρκειά μας και τον ωχαδερφισμό μας ότι με κόπο χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Οδηγούμε με την αδράνειά μας τον τόπο μας στην απομόνωση.

Επιτρέπουμε σε δημαγωγούς και αποδεδειγμένα ανεπαρκείς πολιτικάντηδες να ασελγούν εις βάρος μας και ανεχόμαστε το παραμύθι σαν μικρά παιδιά.

Ως πότε η ανοχή θα είναι η κύρια αντίδρασή μας, ως πότε θα ανεχόμαστε κατώτερους των περιστάσεων να «κουμαντάρουν » τις ζωές μας και την τύχη των παιδιών μας;

Διαμαντόπουλος Σπύρος

zenith