Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία του Παναγιώτη Δημητρά και των ΜΚΟ που ελέγχει για το μεταναστευτικό

dimitras

Πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος βάζει στο «στόχαστρο» τον Παναγιώτη Δημητρά, επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι και άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Μέσα από την έρευνα της ανεξάρτητης αρχής προέκυψε η διάπραξη ποινικών αδικημάτων στα οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Παναγιώτης Δημητράς και ήδη το σχετικό πόρισμα διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Κατά πληροφορίες, στο πόρισμα περιλαμβάνονται τα συμπεράσματα της έρευνας της Αρχής, σύμφωνα με τα οποία φέρεται ο κ. Δημητράς, μέσω ΜΚΟ οργανώσεων στις οποίες ήταν επικεφαλής, έπαιρνε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ωστόσο, διάφορα χρηματικά ποσά διατίθονταν για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους χορηγήθηκαν. Οι χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ Δημητρά προέρχονταν από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής ο Παναγιώτης Δημητράς φέρεται να εμπλέκεται στη διάπραξη αδικημάτων κακουργηματικής φύσεως και συγκεκριμένα απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ εκδόθηκε και διαταγή δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του, αλλά και των ΜΚΟ που ελέγχει.

newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith