Δένδιας στην Τουρκία: Απορρίπτουμε τα νεοοθωμανικά νταηλίκια

dendias reuters

Σκληρή απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν και τους Τούρκους αξιωματούχους έδωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στις κοινές δηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της επίσκεψης της Γαλλίδας ομολόγου του, Κατρίν Κολονά,στην Αθήνα, ο Nίκος Δένδιας ξεκαθάρισε πως οι δηλώσεις και οι απειλές από πλευράς Άγκυρας είναι «εξωφρενικές», τονίζοντας παράλληλα πως δεν λείπει και η δημοσίευση χαρτών που παρουσιάζουν ελληνικά νησιά ως τουρκικό έδαφος, κορυφώνοντας έτσι τις προκλήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, απέναντι από την Ελλάδα υπάρχει «ο μεγαλύτερος αποβατικός στόλος της Ευρώπης καθώς και μία πλήρη στρατιά».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έκανε αναφορά και στις δηλώσεις Ερντογάν και τη φράση «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», εξηγώντας ότι αποτελούν ξεκάθαρη απειλή για εισβολή σε ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με casus belli αν η χώρα μας εξασκήσει τα πλήρη δικαιώματά της όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Τέλος, ο κ. Δένδιας έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρές απειλές στην ιστορία της ενώ υπογράμμισε πως «απορρίπτουμε πλήρως τα νεοοθωμανικά νταηλίκια».googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith