Χριστουγεννιάτικη ένεση ρευστότητας: Πάνω από 900 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να ρίξει η κυβέρνηση στην αγορά

magazia

Του Χρυσόστομου Τσούφη
Περισσότερα από 900 εκατ. ευρώ ως ένεση ρευστότητας στην αγορά ετοιμάζεται να ρίξει το Δεκέμβριο η κυβέρνηση.

Η αρχή γίνεται με την πρώτη δόση του πετρελαίου θέρμανσης, το συνολικό κονδύλι του οποίου έχει αυξηθεί στα 300 εκατομμύρια ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά θα καταβληθούν με την πρώτη δόση η οποία είναι προγραμματισμένη να δοθεί στις 21 Δεκεμβρίου για αγορές που έχουν τιμολογηθεί έως τις 30 Νοεμβρίου. Οι παλιοί δικαιούχοι θα μπορούν λάβουν ως προκαταβολή το επίδομα που έλαβαν πέρυσι και όπως έχει διευκρινίσει το Υπουργείο Οικονομικών θα ακολουθήσει συμψηφισμός με τις επόμενες καταβολές του επιδόματος.

zenith

Θα ακολουθήσουν 2 ακόμη δόσεις:
Εως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2023.

Εως την 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2023.

Την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα – η ημέρα θα καθοριστεί από τον φορέα καταβολής – θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας των 250€ με συνολικό κονδύλι σχεδόν 500εκατ€. Δικαιούχοι περίπου 1 εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές έως 800€, ανασφάλιστοι υπερήλικες, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, Δικαιούχοι επιδομάτων ΑμεΑ, μακροχρόνια άνεργοι αλλά δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ.

Εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου που θα πληρωθούν το Δεκέμβριο μισθούς και συντάξεις του Ιανουαρίου θα λάβουν αυξημένα ποσά εξαιτίας της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης. Το μέτρο αφορά όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000€

Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ανεξαιρέτως θα ωφεληθούν και από την κατάργηση της εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Επιπλέον οι παλιοί συνταξιούχοι με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης θα δουν στις συντάξεις του Δεκεμβρίου και την 4η δόση του επανυπολογισμού των συντάξεων τους που γίνεται με βάση το νόμο Βρούτση.

Φυσικά θα πληρωθούν και τα τακτικα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ όπως τα αναπηρικά επιδόματα, τα επιδόματα στέγασης , η Στεγαστική Συνδρομή, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφαλίστων υπερηλίκων και η σύνταξη υπερηλίκων και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα καθώς και διατροφικά βοηθήματα.

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith