Χωρίς τηλεοπτική περιγραφή τέσσερα ματς της Τετάρτης

camera

Super League: Τέσσερις αναμετρήσεις της εμβόλιμης 25ης αγωνιστικής θα μεταδοθούν χωρίς τηλεοπτική περιγραφή.

Την Τετάρτη (28/02) θα διεξαχθούν όλα τα ματς της εμβόλιμης 25ης αγωνιστικής της Super League. Ωστόσο, τέσσερα εξ αυτών θα μεταδοθούν χωρίς τηλεοπτική περιγραφή. Ο λόγος έχει να κάνει με την απεργία των δημοσιογράφων της Cosmote TV.

zenith

Αυτό σημαίνει πως οι αγώνες που θα μεταδοθούν χωρίς τηλεοπτική περιγραφή είναι οι ακόλουθοι:

ΝΠΣ Βόλος-ΟΦΗ, με ώρα έναρξης 15:00 (Cosmote Sport 2HD)
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός, με ώρα έναρξης 17:00 (Cosmote Sport 1HD)
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα, με ώρα έναρξης 19:00 (Cosmote Sport 2HD)
Παναθηναϊκός-Άρης, με ώρα έναρξης 21:00 (Cosmote Sport 1HD)

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου 2024 για τους δημοσιογράφους της COSMOTE TV μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την βελτίωση των αποδοχών και των συνθηκών εργασίας τους, με ευθύνη της εργοδοσίας.

Για περισσότερο από τρεις μήνες η εργοδοτική πλευρά προσέρχεται προσχηματικά σε συζητήσεις, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις και χωρίς τη διάθεση να απαντήσει στα αιτήματα των δημοσιογράφων. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ούτε διαπραγμάτευση, ούτε πρόταση, αλλά εμπαιγμός.

Οι εργαζόμενοι και η ΕΣΗΕΑ έδειξαν καλή πίστη και διάθεση για ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο. Δυστυχώς και παρά την αναστολή της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, που είχε κηρύξει η ΠΟΕΣΥ για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, μετά από αίτημά μας προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος, η εργοδοσία, με πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού στην διαδικασία, προσήλθε με σαθρά επιχειρήματα ότι δήθεν οι οικονομικές απολαβές των δημοσιογράφων είναι επαρκείς. Χωρίς, μάλιστα, να έχει γίνει έως τώρα καμία συζήτηση για θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας, ειδικά εκτός έδρας και την ποιότητα του παραγόμενου δημοσιογραφικού έργου.

Έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε προσπάθεια διαλόγου και αντιμετωπίζοντας την τεχνοκρατική προσέγγιση της εργοδοσίας, η οποία αγνοεί την αξία της δημοσιογραφικής εργασίας και την ποιότητα του παραγόμενου έργου, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να διαφυλάξει την επαγγελματική αξιοπρέπεια των μελών της και τα εργασιακά δικαιώματά τους, προχωρεί σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας: α) ουσιαστικές αυξήσεις για όλους τους δημοσιογράφους β) αμοιβή για τις αργίες, σαββατοκύριακα και τη νυχτερινή εργασία σύμφωνα με το νόμο και γ) τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας».

newsbomb.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith