Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας φαίνεται ότι δεν έγινε από το Ισραήλ

biden netanyahu

Τον Ισλαμικό Τζιχάντ «έδειξε» ο Τζο Μπάιντεν ως υπεύθυνο για τη χθεσινή επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας, όπως είπε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Είμαι βαθιά θλιμμένος και εξοργισμένος από την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας χθες» είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας: «Με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι έγινε από την άλλη ομάδα, όχι από εσάς. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν είναι σίγουροι, οπότε πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά πράγματα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ. «Θα δώσουμε στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί» διαβεβαίωσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Χαμάς ότι έχει «διαπράξει σατανικές φρικαλεότητες που κάνουν το ISIS να φαίνεται κάπως λογικό». Επίσης, εξήρε τη γενναιότητα του ισραηλινού λαού.

«Πρωτοφανές επίπεδο συνεργασίας» ΗΠΑ – Ισραήλ
Από την πλευρά του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Τζο Μπάιντεν για την επίσκεψη και «για την απερίφραστη υποστήριξη στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών. Μια υποστήριξη που αντανακλά τη συντριπτική βούληση του αμερικανικού λαού».

«Έχω δει την υποστήριξή σας κάθε μέρα και το βάθος και το εύρος της συνεργασίας που είχαμε από την αρχή, ένα επίπεδο συνεργασίας πρωτοφανές στην ιστορία της μεγάλης συμμαχίας μεταξύ των δύο εθνών μας», σημείωσε ο Νετανιάχου.

«Βλέπουμε αυτήν την υποστήριξη και τη σταθερή δέσμευσή σας να δώσετε στο Ισραήλ τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Βλέπουμε αυτήν την υποστήριξη στο ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνετε στους εχθρούς μας να μην δοκιμάζουν την αποφασιστικότητά μας και στις δύο αμερικανικές ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων που στέλνετε στην περιοχή για να υποστηρίξουν αυτά τα λόγια με πράξεις. Πάνω απ’ όλα, κύριε πρόεδρε, ο κόσμος βλέπει αυτήν την υποστήριξη και την ηθική διαύγεια που επιδείξατε από τη στιγμή που δέχθηκε επίθεση στο Ισραήλ».

«Ξεκάθαρη γραμμή μεταξύ των δυνάμεων του πολιτισμού και των δυνάμεων της βαρβαρότητας»
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο μάλιστα για διαχωρισμό μεταξύ «των δυνάμεων του πολιτισμού και των δυνάμεων της βαρβαρότητας», ζήτημα για το οποίο, όπως είπε, ο Αμερικανός πρόεδρος τράβηξε μια ξεκάθαρη γραμμή.

Εξαπέλυσε δε επίθεση κατά της Χαμάς, λέγοντας ότι «δολοφονεί παιδιά μπροστά στους γονείς τους και οι γονείς μπροστά στα παιδιά τους. Έκαψαν ανθρώπους ζωντανούς. Βίασαν και δολοφόνησαν γυναίκες. Αποκεφάλισαν στρατιώτες και έψαχναν τις μυστικές κρυψώνες όπου οι γονείς έκρυβαν τα παιδιά τους. Φανταστείτε, κύριε πρόεδρε, τον φόβο και τον πανικό αυτών των μικρών παιδιών στις τελευταίες στιγμές, καθώς τα τέρατα ανακάλυπταν τις κρυψώνες τους».

Οι δύο πολιτικοί δεν δέχθηκαν ερωτήσεις.

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith