Αθήνα: Φωτογραφίες – ντοκουμέντο από τις συναλλαγές των εκβιασμών των δημοτικών υπαλλήλων

ipalliloi1

Η δράση των μελών της συμμορίας έχει αποτυπωθεί σε φωτογραφίες, όπου όπως φαίνεται δίνουν ραντεβού σε συγκεκριμένα σημεία της Αθήνας με επιχειρηματίες, τους οποίους στην συνέχεια εκβίαζαν ενώ σε άλλους παρείχαν ασυλία.
Στα χέρια των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν 14 δημοτικοί αστυνομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθεση εκβιασμού καταστηματαρχών και χρηματισμού.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, οι συλληφθέντες φέρονται να εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να μην πραγματοποιούν ελέγχους και – αν το έκαναν – να μη βεβαιώνουν πρόστιμα για τις παραβάσεις που θα έβρισκαν.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα με τους δημοτικούς υπαλλήλους
Για την επίτευξη του παράνομου σκοπού τους, τα αρχηγικά μέλη κατηύθυναν τους υπαλλήλους για στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα, καθώς και για τη βεβαίωση συγκεκριμένων παραβάσεων σε αυτά. Με αυτό τον τρόπο οι καταστηματάρχες εξαναγκάζονταν να απευθυνθούν στην οργάνωση, προκειμένου να προστατευτούν, καταβάλλοντας χρηματικό αντίτιμο.

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν δέχονταν την προστασία που τους παρείχε η οργάνωση, δέχονταν απειλές ότι θα υπόκεινται σε ελέγχους δημοτικών Αρχών και θα τους βεβαιώνονται διοικητικά πρόστιμα.

Τα μέλη, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η δράση τους, λάμβαναν μέτρα προστασίας, με τις συναντήσεις τους (μεταξύ τους ή με τους καταστηματάρχες) και τις δωροληψίες να πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένους χώρους και εν συντομία. Αρκετές φορές όμως, οι δοσοληψίες γινόντουσαν μέσα σε τουαλέτες και αυτοκίνητα.

Το MEGA εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από αυτές τις συναντήσεις.

Η μοιρασιά των χρημάτων ωστόσο, γινόταν σε σπίτι. Συγκεκριμένα, ο εισπράκτορας περνούσε και έπαιρνε τα χρήματα, τα πήγαινε στο σπίτι της ταμία που ήταν η μητέρα του, και παρέμεναν εκεί μέχρι το ηγετικό πρόσωπο της οργάνωσης να δώσει την εντολή να μοιραστούν.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith