Αρκετές υποθέσεις με παραβατικούς Ρομά στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου

dikastiko megaro mesologgiou

Αρκετές υποθέσεις με παραβατικούς Ρομά είχε να διαχειριστεί σήμερα το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου.

Στο εδώλιο, για κλοπές κάθισε ένας 25χρονος Ρομά ο οποίος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα.

Όπως προέκυψε από την διαδικασία ο εν λόγω μαζί με ένα ακόμη άτομο επίσης Ρομά, πήγαν από το Μεσολόγγι στη Ναύπακτο για να συνεχίσουν την δράση τους. Έτσι «επισκέφτηκαν», διαδοχικά δυο σπίτια στην περιοχή του Σκα και αφού τρύπωσαν μέσα έκλεψαν κάποια χρήματα τα οποία στην συνέχεια βρέθηκαν πάνω τους. Έγιναν αντιληπτοί και ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία λίγη ώρα αργότερα τους εντόπισε και τους συνέλαβε αφού οι ιδιοκτήτες των σπιτιών είχαν προλάβει να κρατήσουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου τους, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα αναγνώρισαν τον έναν από τις φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί.

Ωστόσο εκείνοι τόσο κατά την σύλληψη τους όσο και σήμερα στο δικαστήριο αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους λέγοντας ότι έπαθε βλάβη το αυτοκίνητό τους έξω από το ένα σπίτι και μπήκαν στην αυλή για να πάρουν νερό και μάλιστα ο 25χρονος απόρησε γιατί τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Όσο για τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω τους είπε ότι ήταν του δεύτερου δράστη, παρόλο που το ποσό ήταν ακριβώς το ίδιο με εκείνο που κλάπηκε από το ένα σπίτι.

Το Δικαστήριο φυσικά δεν πίστεψε τίποτα από όλα αυτά και επέβαλε στον 25χρονο, που ήταν παρών στην δίκη, ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή και επέστρεψε στις φυλακές όπου εκτίει την ποινή του.

Αναβλήθηκε η δίκη για παραμέληση ανηλίκου

Στο εδώλιο έπρεπε να καθίσει σήμερα και μια μητέρα Ρομά με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων καθώς τα ανήλικα παιδιά της εντοπίστηκαν να κλέβουν. Και μάλιστα επρόκειτο για δυο υποθέσεις σε διαφορετικούς χρόνους.

Ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε καθώς δηλώθηκε ασθένεια από την πλευρά της κατηγορούμενης. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη γυναίκα κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα.

499798fa7597fbbfd9e30aa7ac4bde82 xl

Σύλληψη ανήλικων για κλοπές

Και ενώ στην αίθουσα του Δικαστηρίου εκδικάζονταν αυτές οι υποθέσεις, η αστυνομία οδήγησε στην Εισαγγελέα δυο ανήλικα Ρομά ένα αγόρι περίπου 10 ετών και ένα κορίτσι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας για κλοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι η πρώτη φορά που τα δυο αυτά παιδιά συνελήφθησαν, οπότε η υπόθεσή τους παραπέμπεται στην Ανάκριση.

Όλα αυτά αποτελούν μικρά δείγματα για την κατάσταση που επικρατεί στο Μεσολόγγι με την παραβατικότητα των Ρομά και κυρίως των ανηλίκων. Πλέον είναι στο χέρι των αρμοδίων να λάβουν μέτρα διότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

aixmi-news.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith