Αποστόλης Μπουρνάζος: Παιχνίδι με παιχνίδι παίζαμε ακόμα καλύτερα

kronos

Ο προπονητής του Κρόνου Αγρινίου, Αποστόλης Μπουρνάζος, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για τον Κρόνο Αγρινίου: «Ο Κρόνος Αγρινίου είναι ένα σωματείο τριών ετών, όπου ιδρύθηκε το 2021 για να περάσουμε τη δική μας φιλοσοφία, να παίξουμε καλό μπάκσετ με Αγρινιώτες παίκτες. Προσπαθούσαμε και προσπαθούμε να δημιουργούμε ένα νεανικό σόλο από Αγρινιώτες παίκτες που είχαν παραστάσεις απλά δεν τους δόθηκαν “ευκαιρίες” από άλλες ομάδες. Παίξαμε δύο χρόνια στο Β’ τοπικό, πέρυσι πήραμε την άνοδο στο Α’ τοπικό με παίκτες κάτω των 25 ετών και με έναν αρχηγό αειθαλή 40 ετών. Νεανικό σύνολο, έχοντας αθλητές με ηλικία 16-17, με στόχο τα παιδιά να αγαπούν αυτό που κάνουν και χωρίς να υπάρχει οικονομικό κίνητρο».

zenith

Για το αν είχαν στόχο εξ αρχής τη 2η θέση στην Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ: «Η φιλοσοφία ήταν να έρθουν παιδιά που θέλουν να παίξουν και για το σωματείο. Μαζέψαμε παιδιά που είχαν τελειώσει τις σπουδές τους και επέστρεψαν στο Αγρίνιο, αθλητές που ήταν μεγαλωμένοι απ’ τον κόουτς Παπαθανασόπουλο. Ξεκινήσαμε με στόχο να παραμείνουμε στην κατηγορία και να μπορέσουμε να πλασαριστούμε στην πρώτη 5άδα, κάτι που το πετύχαμε. Παρά τους τραυματισμούς και τις απουσίες που είχαμε μες στη σεζόν, τα παιδιά κάλυψαν τις απουσίες και αυτό φάνηκε στο τελικό αποτέλεσμα».

Για το «κλειδί» της πορείας τους: «Το “περίεργο” στην ομάδα μας είναι ότι όσο περνούσε ο χρόνος τόσο περισσότερο έβγαιναν αυτοματισμοί. Αγώνα με τον αγώνα παίζαμε ολοένα και καλύτερο μπάσκετ και οι απουσίες δε φαίνονταν. Αυτό ήταν η επιτυχία για εμάς».

Για την επόμενη σεζόν: «Συνεχίζουμε με την ίδια φιλοσοφία. Ήδη έχουμε κάνει τις κινήσεις μας και για του χρόνου, να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί και να στήσουμε ένα σύνολο για μεγαλύτερα πράγματα».

Για τον κόουτς Θανάση Παπαθανασόπουλο: «Είναι τιμή για τον σύλλογο και τιμή για ‘μένα που με επέλεξε για συνεργάτη του. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για το μπάσκετ του Αγρινίου και όχι μόνο».

Για τις ακαδημίες του συλλόγου: «Έχουμε ρίξει απ’ την αρχή μεγάλο βάρος στις ακαδημίες, περισσότερο βάρος και απ’ την ανδρική ομάδα. Η λογική μας είναι πως αν δεν υπάρχει ακαδημία, δε μπορεί να υπάρξει και ανδρικό τμήμα μακροπρόθεσμα. Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον σύλλογο. Ξεκινήσαμε με 10 παιδιά και τώρα έχουμε γύρω στα 60-70 παιδιά σαν σωματείο».googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith