Από θαύμα γλύτωσε μαθητής που υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα στο σχολείο στην Πάτρα

210312195808 agios panteleimon kalodia 1024x634

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύμα το πρωί της Τετάρτης στο Λύκειο Δεμενίκων όταν μαθητής της Γ Λυκείου, 17 ετών, υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο “κουτί” στις σκάλες του σχολικού συγκροτήματος.

Ο 17χρονος Ηλίας (τα πλήρη στοιχεία του στην διάθεσή μας) κατέβαινε εκείνη την στιγμή (ώρα διαλείμματος) μαζί με άλλους συμμαθητές του στο προαύλειο. Και ενώ το κουτί βρίσκεται στο πλάι της κλίμακας σε ύψος περίπου 1,8 μέτρα, το καλώδιο είχε περιέργως βγει εκτός, ήταν γυμνό και ήταν σε χαμηλότερο ύψος. Το χέρι του Ηλία το ακούμπησε και ο μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία. Για καλή του τύχη η επαφή με το καλώδιο ήταν αστραπιαία και σε σημείο που απέφυγε ηλεκτροπληξία σε σοβαρό βαθμό! Ενιωσε το ρεύμα να τον διαπερνά, και να καίγεται το σώμα του. Οι συμμαθητές του τρόμαξαν, ειδοποιήθηκε άμεσα η Διεύθυνση του Σχολείου, οι γονείς του και ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε.

Οι γιατροί του έκαναν όλες τις εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έχει υπάρξει βλάβη σε κάποιο όργανο, ευτυχώς όμως όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Μέχρι και το απόγευμα όμως το παιδί παρέμενε στο Νοσοκομείο. Αναπάντητα τα ερωτηματικά για το πως το καλώδιο βγήκε… εκτός, πότε συνέβη αυτό και πως κανείς δεν το είχε παρατηρήσει. Σχετική έρευνα κάνει ήδη το σχολείο. Οι γονείς του Ηλία, γνωστοί επιχειρηματίες εστίασης με κατάστημα στην Οβρυά, ήταν σοκαρισμένοι από το γεγονός και σίγουρα θα απαιτήσουν εξηγήσεις. Ωστόσο αυτό που προέχει είναι ότι το παιδί τους είναι καλά έστω και αν την γλίτωσε από θαύμα.

(Από εφημερίδα ΓΝΩΜΗ)
tempo24.newsgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith