Από ποιο κόμμα πήραν ψήφους οι Σπαρτιάτες

spartiate

Εντός Βουλής φαίνεται πως είναι το κόμμα «Σπαρτιάτες» καθώς τα πρώτα exit polls για τις εκλογές 2023 στο 80% της ενσωμάτωσης δείχνουν πως παίρνουν από 4 ως 6%.

Το κόμμα «Σπαρτιάτες» δεν είχε λάβει συμμετοχή στις πρώτες εκλογές του 2023, ωστόσο «κατέβηκε» σε αυτές με την υποστήριξη του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με τα exit poll το κόμμα με τη στήριξη του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη, «έκλεψε» 19,5% των ψήφων του από την Ελληνική Λύση, 16,5% από τη ΝΙΚΗ, 12% από την Πλεύση Ελευθερίας, 1,5% από τη ΝΔ, 1,4% από το ΣΥΡΙΖΑ, 1,3% από το ΠΑΣΟΚ, 28% από άλλο κόμμα και 17% από όσους δεν ψήφισαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ποιοι είναι οι Σπαρτιάτες

Οι Σπαρτιάτες, το ελληνικό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε το 2017, με ιδρυτή και πρόεδρο του κόμματος τον Βασίλη Στίγκα, σύμφωνα με τα πρώτα exit poll συγκεντρώνει ποσοστό από 4% έως 6%.

Το κόμμα χαρακτηρίζεται ως εθνικιστικό και συντηρητικό, τοποθετούμενο στην άκρα δεξιά του πολιτικού φάσματος, με τη ρητορική του να χαρακτηρίζεται ως «υπερεθνικιστική» και «υπερσυντηρητική».

Το ίδιο το κόμμα εμφανίζεται ως υπερασπιστής της «λαϊκής πατριωτικής δεξιάς, του τρίπτυχου πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και του «υγειούς ελληνικού εθνικισμού».

Οι Σπαρτιάτες θεωρούν ότι οι παραδόσεις του ελληνισμού λείπουν σήμερα από τη δημόσια ζωή και αυτοχαρακτηρίζονται ως «ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων».

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith