Απειλεί την Ελλάδα ο Ακάρ: Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας, αυτό δεν θα μείνει χωρίς απάντηση

akar 2

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε και σήμερα (06.01.2023) ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας.

Αφορμή για το νέο ξέσπασμα του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, στάθηκε το επεισόδιο μεταξύ του ελληνικού λιμενικού σκάφους και της τουρκικής ακταιωρού, η οποία παρενόχλησε το πλεούμενο της χώρα μας.

Όπως μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη, στο επιθετικό μήνυμά του, ο Ακάρ αναφέρει:

«Εργαζόμαστε πραγματικά σκληρά για να τα επιλύσουμε μέσω διαλόγου. Δυστυχώς δεν λάβαμε θετική απάντηση από τη γειτονική Ελλάδα. Όπως δεν ήρθαν, προσπαθούν να μας κατηγορήσουν με κάποιες δικές τους έννοιες. Από την Ελλάδα, που όπλισε τα νησιά και διέλυσε το status quo. Μόλις χθες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας.

Προκλητική η Ελλάδα μέρα νύχτα. Κάνουν τα πάντα, τα κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους», ενώ τόνισε πως «δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση που μας γίνεται αναπάντητη. Λέμε ότι πριν πέσει το χιόνι στα βουνά που εμπιστεύεσαι, βάλε το μυαλό σου σωστά και τα πόδια σου στη γη. Τους προειδοποιήσαμε και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε.

Αφήστε την προκλητική σας στάση. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Ας μιλήσουμε, λέμε. Δυστυχώς, βλέπουμε ένα πρόβλημα από την άλλη πλευρά ως προς αυτό. Το κάνατε αυτό στην ιστορία, οι συνέπειες είναι γνωστές».

newsit.gr

zenith