Απατεώνας «νοίκιασε» 31 φορές μέσα σε τρεις μήνες το ίδιο διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή- Έπαιρνε προκαταβολές και γινόταν «καπνός»

polikatoikia.jpg

Από τον Ιούνιο του 2023 απέσπασε πάνω από 95.000 ευρώ από τους υποψήφιους ενοικιαστές – Πώς κατάφερνε να τους εξαπατά

Ένας 41χρονος κατάφερνε να εξαπατά επανειλημμένως ανυποψίαστους πολίτες, δημοσιεύοντας στο ίντερνετ αγγελία ενοικίασης σπιτιού στην Αγία Παρασκευή.

Οι υποψήφιοι ενοικιαστές όταν έδιναν την προκαταβολή, τότε ο 41χρονος γινόταν «καπνός».

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες από τον Ιούνιο του 2023, άτομο που παρουσιαζόταν ως δικηγόρος, τους εξαπατούσε με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος ιδιοκτησίας του στην Αγία Παρασκευή.

Ο κατηγορούμενος έβαζε σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες ενοικίασης και πώλησης ακίνητης περιουσίας και αφού ερχόταν σε επικοινωνία με υποψήφιους ενοικιαστές-θύματά του, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά ως προκαταβολή μηνιαίου μισθώματος, με πρόφαση τη δέσμευση της συμφωνίας.

Για να το πετύχει αυτό, συνέτασσε μισθωτήριο συμφωνητικού κατοικίας το οποίο αναρτούσε στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε., ωστόσο μετά την καταβολή των χρημάτων προέβαινε στη λύση του μισθωτηρίου, ώστε να προχωρήσει σε νέα δήλωση με το επόμενο θύμα του.

Μάλιστα, ως αιτιολογία για την αδυναμία μετοίκησης στο διαμέρισμά του προέτασσε την έκδοση διαταγής πλειστηριασμού ή εμπόδια οικογενειακής φύσεως, υποσχόμενος ότι θα επιστρέψει το καταβληθέν χρηματικό ποσό.

Από τη μέχρι σήμερα προανάκριση, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, σε -31- περιπτώσεις απάτης που έχουν εξιχνιασθεί, έχει αποσπάσει συνολικά -127.623- ευρώ από τα θύματά του, επιστρέφοντας σε μερικούς εξ’ αυτών το χρηματικό ποσό των -31.750- ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση, εκβίαση και απειλή, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith