Ανυπότακτο Αγρίνιο: Προβολή της ταινίας The Wanted 18 και συζήτηση για την Παλαιστίνη

398694262 350495427653487 8760336022175299289 n

Το Ανυπότακτο Αγρίνιο προσκαλεί τους φίλους στην ταινία – animated ντοκιμαντέρ “The Wanted 18” την Τρίτη 7-11-2023 στις 21.15 στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου Άνεσις. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την ποιήτρια και παραγωγό του ντοκιμαντέρ Κάρολ Σανσούρ, σχετικά με την Ιστορία και τον πόλεμο στην Παλαιστίνη.
Λίγα λόγια για την ταινία : Το “The Wanted 18” είναι ένα παλαιστινιο-καναδικό ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων του 2014 σχετικά με τις προσπάθειες των Παλαιστινίων στο Beit Sahour να ξεκινήσουν μια μικρή τοπική βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων κατά τη διάρκεια της Πρώτης Ιντιφάντα, κρύβοντας ένα κοπάδι 18 αγελάδων γαλακτοπαραγωγής από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας όταν η κολεκτίβα γαλακτοκομικών θεωρήθηκε απειλή. για την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ. Η ταινία συνδυάζει συνεντεύξεις ντοκιμαντέρ με όσους εμπλέκονται στα γεγονότα, αρχειακό υλικό, σχέδια, ασπρόμαυρες κινούμενες εικόνες stop-motion καθώς και αναπαραστάσεις, και συν-σκηνοθετήθηκε από τον Καναδό σκηνοθέτη Paul Cowan και τον Παλαιστίνιο εικαστικό και σκηνοθέτη Amer. Shomali.Η ταινία ήταν η παλαιστινιακή συμμετοχή για την Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία στα 88α Όσκαρ, αλλά δεν ήταν υποψήφια στα Όσκαρ.
Λίγα λόγια για την Κάρολ Σανσούρ : Η Κάρολ Σανσούρ είναι ποιήτρια και πολιτιστική παραγωγός από την Παλαιστίνη. Συνδιευθύνει το «Shaeirat Project» και είναι διευθύντρια του Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Αθήνας. Έργα της έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Γερμανικά. Η ίδια ζει και δημιουργεί στην Αθήνα.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith