Ανοικτή επιστολή προς τον φορέα διαχείρισης της Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας

bd532cf5eb8342882f66c0e66e9ba2f9 xl

Προς:
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Αγαπητά μέλη του Δ.Σ.
Σας έχει παραχωρηθεί με ενοικίαση, δημόσια θαλάσσια έκταση για τους κλωβούς σας.
Οι χερσαίες εγκαταστάσεις της Π.Ο.Α.Υ, όπως και κάποιες υπάρχουσες, προβλέπεται να γίνουν ή είναι σε δημοτικές εκτάσεις, σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 4 του νόμου ΔΝΖ/1912 “για τη σύσταση Δήμων και Κοινοτήτων”.
Είστε ως εξαγωγικός κλάδος, δέκτες τεράστιας ευρωπαϊκής και εθνικής επιδότησης, χρήματα των πολιτών.
Είστε ως εξαγωγικός κλάδος, δέκτες πακτωλού δανείων που έχουν καταστεί κόκκινα όπως διαβάζουμε στον οικονομικό τύπο των Αθηνών, χρήματα των πολιτών, με τις τράπεζες ουσιαστικά να είναι οι ιδιοκτήτες σας.
Με όλα τα παραπάνω, σας ζητείτε από τον Δήμο Ξηρομέρου και τους κατοίκους, να εξαιρεθεί ένα μικρό κομμάτι από την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, δηλαδή σας ζητείτε να αφήσετε στον Δήμο Ξηρομέρου και στους κατοίκους το παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας και την νήσο Κάλαμο, με τους όμορφους κολπίσκους, τις αναρίθμητες παραλίες και τα πεντακάθαρα νερά.
Αυτό ανήκει στους κατοίκους και στους επισκέπτες, εκεί κάνουν τα μπάνια και μέρος των διακοπών τους όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες, στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Ξηρομέρου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είναι καθορισμένο για τουριστική ανάπτυξη.
Οι ιχθυοκαλλιέργειες μπορούν να συγκεντρωθούν στην ανοικτή θάλασσα στις Κεντρικές και Βόρειες Εχινάδες, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός διαχρονικά, με επίσημες αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας και οι ακτές της διαδρομής Αστακός – Μύτικας, ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ του σχεδιασμού για νέες ιχθυοκαλλιέργειες και επέκταση υπαρχουσών.
Συγκεκριμένα σας ζητείτε να εξαιρεθεί από τον σχεδιασμό της ΠΟΑΥ, με απαλοιφή των παραγωγικών ζωνών Π10 (76,22 στρεμ.), Π9 (542,77 στρεμ.), Π7 (1065,64 στρεμ.), Π6 (2068,70 στρεμ.), Π5 (213,15 στρεμ.) και των υδραναπαύσεων Υ6 (1079,36 στρεμ.) και Υ7 (940,17 στρεμ.)
Σας ζητείτε δηλαδή η εξαίρεση των δεσμευμένων στρεμμάτων από την Π.Ο.Α.Υ στο παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας και στη νήσο Κάλαμο, ήτοι ζητείται να κοπούν 5.986,01 στρέμματα, όταν το σύνολο των δεσμευμένων στρεμμάτων ολόκληρης της ΠΟΑΥ είναι 22.765,36 στρέμματα.
Δηλαδή να το επαναλάβουμε, η λύση στο σημερινό αδιέξοδο είναι μία μικρή μείωση στη Π.Ο.Α.Υ, της τάξεως του 26,29%.
Τόσο πολύ δύσκολο σας είναι να αφήσετε ένα μικρό κομμάτι στους κατοίκους, να μπορούν να έχουν ανάσα και οι επόμενες γενιές;

mytikaspress.blogspot.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith