Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

asimakopoulou xr

Την απόφασή της να μην συμμετέχει ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα με τα emails που εστάλησαν σε ομογενείς δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως ανακοίνωσε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εξηγώντας ότι «αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας».

Η ανακοίνωση της κυρίας Ασημακοπούλου

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ασημακοπούλου είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τα e-mail σε απόδημους Έλληνες εδώ και μέρες, ενώ για το θέμα έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα του ΥΠΕΣ, αλλά και έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που έχει αποστείλει ερωτήματα στην κυρία Ασημακοπούλου.

Στο θέμα είχε αναφέρθει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και είχε πρει ότι «κάνουμε και εμείς έρευνα για την υπόθεση».

Ένα ακόμα στοιχείο που δεν διευκόλυνε την κυ ρία Ασημακοπούλου ήταν ότι το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θα πρέπει να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο στις 19 Απριλίου και η έρευνα της Αρχής εκτιμάται ότι δεν θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι τότε.

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith