Ανησυχία της συντονιστικής επιτροπής για την εξέλιξη της γέφυρας του Ευήνου

Σήμερα Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:00΄ συνήλθε σε σύσκεψη στην πλατεία του Γαλατά η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε στους κατοίκους των Κοινοτήτων Γαλατά και Περιθωρίου η κατάρρευση των γεφυρών του Ευήνου στη διάρκεια των πλημμυρών της 12ης Δεκεμβρίου 2021.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή, υπενθύμισε ότι στη σύσκεψη της Αμφιλοχίας, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2022, ο υφυπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων κ. Καραγιάννης είχε δηλώσει πως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η προσωρινή αποκατάσταση της κυκλοφορίας με την κατασκευή γέφυρας, 200 μέτρα νότια της σημερινής. Είχε ακόμα δηλώσει πως, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή της, θα μεταφερθούν εκεί τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ύδρευσης του Δήμου Μεσολογγίου, για να ξεκινήσει η κατεδάφιση της κατεστραμμένης οδικής γέφυρας, ώστε στη θέση της να κατασκευαστεί η καινούργια. Για τη νέα γέφυρα, ο κ. Καραγιάννης είχε επαναλάβει πως δεν υπάρχει παρέκκλιση από τον σχεδιασμό παράδοσής της σε 24 μήνες.

Ακόμα ο Πρόεδρος, ενημερώνοντας τα μέλη της Συντονιστικής, ανέφερε ότι στην Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στις 21 Ιουνίου 2022 με θέμα «Τα έργα και οι υποδομές στη Δυτική Ελλάδα», ο κ. Καραγιάννης επανέλαβε πως οι δεσμεύσεις για τα έργα, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους, ισχύουν στο ακέραιο. Τέλος, είπε πως τις ίδιες δεσμεύσεις επανέλαβε σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Μαυρομμάτης.

Ακολούθως, τον λόγο πήραν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Στις τοποθετήσεις τους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εξέφρασαν την έκδηλη ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό τους για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ξεκινήσει κανένα από τα έργα, παρόλο που βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού. Ακόμα, όλοι εξέφρασαν την αγωνία και τον φόβο, μη μας «προλάβει ο καιρός» και από το φθινόπωρο ζήσουμε πάλι τα ίδια. Τέλος, εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την τήρηση των ανακοινωθέντων χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των μελλοντικών έργων. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως τον ερχόμενο Σεπτέμβρη δεν κρίνεται μόνο η τύχη των έργων. Κρίνεται η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα των αρμοδίων.

Ομόφωνα αποφασίστηκε:

να παρακολουθεί η Συντονιστική Επιτροπή την τήρηση των ανακοινωθέντων χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των έργων και να ενημερώνει με σχετικά Δελτία Τύπου τους κατοίκους των Κοινοτήτων,
οι κάτοικοι να βρίσκονται σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith