Ανιστόρητη πρόκληση Ερντογάν: «Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη»

erntogan22

«Στις 30 Αυγούστου νικήσαμε τον εχθρό που λέρωσε με τις μπότες του την Ανατολή» είπε ο Ερντογάν – Σάλο προκάλεσαν τα συγχαρητήρια από το ΝΑΤΟ για την επέτειο
Ανιστόρητες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη».

«Στις 30 Αυγούστου νικήσαμε τον εχθρό που λέρωσε την Ανατολή με τις λερωμένες μπότες του. Νικήσαμε τον στρατό εισβολής των Ελλήνων» είπε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Ο Αύγουστος είναι ιδιαίτερος μήνας, νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ».

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «O Aύγουστος για εμάς είναι ένας τόσο ιδιαίτερος μήνας, καθώς έχουμε γράψει ιστορία με τις νίκες μας. Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, που με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία όπως στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο.

Tον Αύγουστο τον κλείνουμε με μια μεγάλη νίκη που οδήγησε στην ίδρυση της ιστορίας μας. Στις 26 Αυγούστου του 1922, ο στρατός μας ξεκίνησε την μεγάλη επίθεση με την εντολή από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ηρωικὀς στρατός μας διέλυσε τα εχθρικά μέτωπα, και στις 30 Αυγούστου διέλυσε ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών δυνάμεων εισβολής και άνοιξε το δρόμο προς τη Σμύρνη.

Δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη της ‘μεγάλης επίθεσης’ κυμάτιζαν οι τουρκικές σημαίες στη Σμύρνη την οποία είχε καταστρέψει και κάψει ο εχθρός που διέφυγε. Κι έτσι κερδίσαμε τον πόλεμο με μάχες που δώσαμε επι 3,5 χρόνια εναντίον του εχθρού, ο οποίος με τις προδοτικές φιλοδοξίες του αλλά και τις βρώμικες μπότες του λέρωσε την μόνιμη πατρίδα μας. την Ανατολία».

Συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ
Είχε προηγηθεί το συγχαρητήριο μήνυμα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για τη μικρασιατική καταστροφή που προκάλεσε σάλο, ενώ άμεση ήταν η ελληνική αντίδραση.

«Συχαρητήρια για την ‘ημέρα της νίκής!’ Η LANDCOM εύχεται καλή ‘ημέρα της νίκης και Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα που μας φιλοξενεί’. Σε αυτήν την ειδικής σημασίας ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

Πάντως στην Τουρκία επικράτησε ικανοποίηση για τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ για την «ημέρα νίκης» εναντίον των Ελλήνων, με τα τουρκικά μέσα να σχολιάζουν ότι οι Έλληνες είχαν αντιδράσει και πέρυσι.

Φέτος το ΝΑΤΟ δημοσίευσε μήνυμα και στα τουρκικά.

Στο δελτίο ειδήσεων του TGRT HABER αναφέρθηκε: «H Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων που εδρεύει στη Σμύρνη συνεχάρη την Τουρκία για την Ήμέρα της Νίκης και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ενώ και πέρυσι είχαν δημοσίεύσει παρόμοιο μήνημα αλλά λόγω της αντίδρασης της Ελλάδας, το μήνυμα είχε αποσυρθεί από τα κοινωνικά δίκτυα.

Το ΝΑΤΟ συνεχάρη την Τουρκία για την ‘Ημέρα της Νίκης της 30ής Αυγούστου. Η Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων δημοσίευσε το μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα και συνεχάρη για την Ημέρα της Νίκης και στο μήνυμα έγραψαν στην τουρκική γλώσσα ‘συγχαρητήρια για την ημέρα της Νίκης’».

Eρντογάν: «Ενισχύουμε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις»

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλάει για το τουρκικό μαχητικό που θα απογειωθεί σε λίγους μήνες.

Ο Ερντογάν δήλωσε: «Η αύξηση της αποτρεπτκής δύναμης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί μια αναγκαιότητα και προτεραιότητα. Έτσι τα τελευταία 21 χρόνια κάναμε ιστορικής σημασία βήματα τα οποία ενίσχυσαν την ισχύ των Ενόπλων Δυναμεων μας. Δημιουργήσαμε θρύλο στην Αμυντική μας βιομηχανία. Το εθνικό μας μαχητικὀ KAAN με την βοήθεια του Θεού μέχρι τα τέλη του 2023 θα έχει απογειωθεί. Πριν απο λίγες ημέρες πραγματοποιήσαμε την πρώτη δοκιμαστική βολή του αντιεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς Siper. Me το καλό θα φτάσουμε στο σημείο να πουλάμε αντιαεροπορικά συστήματα , σε αυτούς που αρνήθηκαν να μας πουλάνε αντιαεροπορικά συστήματα».

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith