Ανδρέας Σκαρτσάρης: Πολιτική για μένα σημαίνει προσφορά. Προσφορά στο συνάνθρωπο, στον τόπο, στη χώρα

skartsaris

”Τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι πιο ενεργά με τα κοινά -σε διάφορα επίπεδα- αγάπησα περισσότερο την πόλη μου, νοιάστηκα περισσότερο για τους κατοίκους της, τους γείτονες, φίλους και συμπολίτες μου.
Ο εθελοντισμός και οι κοινωνικές δράσεις ήταν και είναι μια διαδικασία συνεχούς ανακάλυψης για μένα. Μέσα από αυτή την διαδικασία μου δημιουργήθηκε μια ανάγκη αλλά γεννήθηκε και μια μεγάλη αγάπη που δεν γνώριζα.
Η αγάπη για την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική. Πολιτική για μένα σημαίνει προσφορά. Προσφορά στο συνάνθρωπο, στον τόπο, στη χώρα. Σημαίνει να ακούς και να δίνεις λύσεις.
Πριν τέσσερα χρόνια έκανα μια επιλογή. Να συστρατευτώ με τον Γιώργο Παπαναστασίου.
Είμαι χαρούμενος γιατί δικαιώθηκα και διπλά χαρούμενος γιατί θα μου δοθεί η ευκαιρία να είμαι ξανά δίπλα του, να μοιραστούμε το όραμα μας για τον τόπο που αγαπάμε.”
antr2

Ο Ανδρέας Σκαρτσάρης είναι πολίτης που θέτει προβληματισμούς, εμπνέει συνεργασίες και βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία. Φαρμακοποιός, με σπουδές και στο χώρο της διοίκησης και του πολιτισμού, έφορος Δημοσίων Σχέσεων της ΓΕΑ, συνδιοργανωτής του TEDx Agrinio πιστεύει ότι η πόλη μας έχει μεγάλες δυνατότητες και δυναμική.

Γεννήθηκε το 1972.
Μαθήτευσε στο Τρίτο Δημοτικό Σχολείο και στο Έκτο Γυμνάσιο ενώ ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση στο Πρώτο Λύκειο Αγρινίου.
Σπούδασε Φαρμακοποιός στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σπούδασε «Diploma in Sales management», ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.) πάνω στην διοίκηση πωλήσεων και στο Marketing.
Σπούδασε ”Executive coaching and mentoring” στο Ελληνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)
Σπουδάζει στο μεταπτυχιακό τμήμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ”Τέχνη-Πολιτιστική Κληρονομιά-Αναπτυξιακές Πολιτικές”
Διατηρεί δύο φαρμακεία. Το πρώτο στην Μαλεσιάδα Βάλτου από το 2004 και το δεύτερο στο Αγρίνιο, στην πλατεία Ειρήνης, από το 2020.
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στο ηλεκτρονικό εμπόριο και σήμερα είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Olonmas.com του πρώτου ιδιωτικού ηλεκτρονικού φαρμακείου με σύστημα επιβράβευσης.
Είναι co-Organizer στο TEDxAgrinio.
Είναι μέλος του Δ.Σ. της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου με ενεργή συμμετοχή σε πολλές και σημαντικές δράσεις, εμπνευστής και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Διαγωνισμού Μουσικής Δημιουργίας, εμπνευστής και υπεύθυνος της έκθεσης εξωφύλλων δίσκων βινυλίου ”canvas” , υπεύθυνος των social media και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Εταιρείας .
Είναι μέλος της επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αγρινίου.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας ενώ είναι μέλος της Συνεταιριστικής Επιχείρησης Φαρμακοποιών Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΦΑΡ).
Ένα από τα χόμπι του είναι η μουσική. Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός μουσικών εκπομπών από το 1996 σε ραδιοφωνικούς σταθμούς των Πατρών, Αθηνών και Αγρινίου ενώ έχει παρακολουθήσει και συμμετείχε σε αρκετές συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Μοσχάκη του Παναγιώτη και έχει δύο αγόρια.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith