Ανασύρθηκε μετά από ένα μήνα η σορός του ορειβάτη Αντώνη Συκάρη

oreibatis antonis sykaris 252863 294787 type13262

Τη σορό του διάσημου Ελληνα αναρριχητή, Αντώνη Συκάρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου ενώ κατέβαινε το βουνό Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια, κατάφερε να ανασύρει η τελευταία ορειβατική αποστολή που ξεκίνησε στις 9 Μαΐου.

Η σορός του παρέμενε εκεί, καθώς καμία αποστολή από όσες είχαν γίνει για να την πάρουν και να την μεταφέρουν στην Ελλάδα, δεν ήταν επιτυχημένη και μεταφέρθηκε πλέον μέχρι το Base Camp του Νταουλαγκίρι.

Επόμενο βήμα είναι η αερομεταφορά της σορού στο Νεπάλ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού της σορού που αναμένεται να διαρκέσουν 2 έως 3 εβδομάδες, όπως αναφέρει η οικογένειά του.

Η ανάρτηση:

Μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.

Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες.

real.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith